František Dostál: Často je dobré vědět

26.05.2017 19:15

Pod označení bezdomovec se uchýlili lidé všelijací. U benzínky v ulici Zálesí se odstranilo křoví a tihle lidé ulehli na scénu bývalého historického Lesního divadla.

František Dostál: Často je dobré vědět
Foto: František Dostál
Popisek: Domovní znamení.

Dávno před 2. světovou válkou se zde tleskalo známým umělcům. Lidé sem docházeli po svých z Pankráce i od přístaviště parníků v Braníku. Zákaz hraní přišel až za německé okupace. Nyní se tedy divadlo stalo jakousi skládkou. O situaci byli informováni lidé, kterým se v Praze říká „botičkáři". Apropó, myslím si, že „botičkáři" by měli vědět, že za deště lísteček za stěračem auta má daleko k přečtění i k dostavení se k uhrazení pokuty. Později, i přes snahu postiženého, vše zařídí obsílka. 

Nedávno jeden „botičkář" v Lysé nad Labem přišel k špatně parkujícímu autu a vyměřil tudíž pokutu. Neměl však na tisícikorunu nazpět, a tak vyslal řidičku, aby se ji došla někam rozměnit. Prý je u „botičkářů" již 10 let. Stejně si ale musel zatelefonovat na „chytrovnu", o jaký kód přestupku se vlastně jedná!!! Učitel národů J. A. Komenský chtěl vzděláním odstranit i války. Nevyšlo mu to. Každý den spatřuji, proč se tak nestalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…