František Dostál: Odměny si umějí spočítat?

22.03.2017 7:29

Někteří senátoři nechtějí povinnou maturitu z matematiky. Není prý pro středoškoláky nutná. Senátoři matematiku rovněž nepotřebují, protože jejich účast i neúčast na sezení hlásí technika. Zjištění plochy obdélníkové parcely, či snad i elipsovité, jim nedělá problémy.

František Dostál: Odměny si umějí spočítat?
Foto: František Dostál
Popisek: Autíčkář - výřez

Na měšťanské škole, která se proměnila v devítiletku, jsem z matematiky maturoval. Později na strojnické průmyslovce a v dílnách plných obráběcích strojů, muselo se moc přesně počítat. Poté až do důchodu matematika v konstrukci obráběcích strojů sloužila k výrobě unikátních strojů a zařízení. Myslím, že nyní se v továrnách nedostává odborníků. Před léty u nás bývalo jedno z nejlepších školství v Evropě. Teď asi máme nejlepší senátory. Ti určitě znají Kozinovu větu, či snad i kosinovou?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…