František Dostál: Opět pár slov o mobilech

31.08.2016 15:00

Sedím s ostatními pacienty v čekárně kardiologa a najednou vešla žena, která si ze dveří opisuje časy, kdy lékař ordinuje a chystá se odejít. Vedle mě sedící muž jí však poradil – „To máte lepší, když si to ofotíte mobilem."

František Dostál: Opět pár slov o mobilech
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

Takže jsem si opět připomenul slova písničky, v níž se nám radí, abychom přestali pěstovat obilí a koupili si raději mobily. V té souvislosti jsem si uvědomil, že v jednom blogu jsem se již zmínil o nepřímé úměře výše učitelských platů ke slabšímu chování školáků, kteří v dopravním prostředku obsadili i místa pro nevidomé a začali zírat na mobily. Nějak si i nadále na svém zjištění trvám. Důkazem je stoupající agresivita lidí a můj názor je spíše srozumitelný těm, kterým je téměř 80 let, přežívají díky vyspravenému srdečnímu svalu a velká bolest postižených nohou je opravdu přitahuje k usednutí v dopravním prostředku, byť jezdí třeba jen ke svému lékaři. Bohužel je to i můj případ. Zrovna dnes jsem uvolnil invalidní sedadlo pro nastávající maminku, když na sedadlech okolo mě si lebedili hoši asi ve věku 12 let. Nad jedním z nich postával i jeho otec...

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

8:22 Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

Leckdo leckde by si možná chtěl zaparafrázovat s okřídlenou hláškou z filmu: „Tak co zas máte Kelišo…