František Dostál: Stacionář jedině silně ozbrojený

23.09.2017 7:34

Dal jsem se do řeči s mladým „botičkářem" uprostřed Václavského náměstí, jehož tělo bylo ozbrojeno zřejmě pro okamžik, kdyby došlo k přepadení blízké banky.

František Dostál: Stacionář jedině silně ozbrojený
Foto: Vít Hassan
Popisek: Policejní těžkooděnci.

Utrousil jsem větu, že po celé dny zde stojící auto za nějaký milion by mělo spíše jezdit. Dostalo se mi odpovědi, že se jedná o tzv. stacionář, kde se turisté dozvědí, kudy se jde třeba ke Staroměstské radnici. Myslím, že by k tomu postačily informace podávané z dřevěného přístřešku obyčejné informační služby na chodníku. V cizích velkoměstech se člověk musí vyznat v plánu města. „Botičkář" mně ozřejmil stacionář, a já přitom pohlížel na cyklisty jedoucí mezi lidmi na přechodu na začátku Vodičkovy ulice, kteří pokračovali dál po chodníku k Muzeu. K nim by zřejmě ozbrojený „botičkář" nedoběhl. On posílá turisty na Staroměstské náměstí a pobírá slušný plat. Na stacionáři by ale mohly také viset portréty bývalých ředitelů „botičkářů" R. Blažka a Kotrouše. Ostatně, není těch stacionářů po Praze málo? Co když nějaký turista si bude přát navštívit Malostranský hřbitov, který se však nachází až v Košířích?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…