František Dostál: Taky se někdy potřebujete vyčůrat?

28.02.2016 21:26

Důchodci se příliš nevyskytují v centru města. Tihle lidé se totiž navíc potřebují poněkud častěji vyčůrat. Věda si s tímto problémem dosud neporadila.

František Dostál: Taky se někdy potřebujete vyčůrat?
Foto: František Dostál
Popisek: Fotografie Františka Dostála

Myslím, že důchodci si také nepřejí celou rentu pročůrat. Na Hlavním nádraží tahle potřeba totiž vyjde na dvacetikačku. Není divu, že kousek od toalet vznikla velká a pročůraná plocha, co v teplejším čase vylepšuje pražský odér. Na zmíněném močálu se převážně podílí také lidské figurky posedávající na lavičkách před nádražím s pitivem v ruce. Tihle lidé přece zaručeně také nevyhodí dvacku jen tak pro nic za nic.

Praha má pročůraných zákoutí celou řadu a jejich případná desinfekce nebývá gratis. Pravda, společnost je jaksi zdivočelá a před léty jsme si na mnohých místech vystačili s průchozími přístřešky, a to gratis! Ze zděných přístřešků se zase staly podniky s nápisem Fast Food. Tuším, že to byl Karel čapek, co se nechal slyšet, že kultura národa se pozná podle záchodů.

 

čůrat foto Fr Dostál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

13:57 Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

Na zemědělství se hodí stařičký vtip, že potíže růstu vystřídal růst potíží. Ty staré jsou stále nal…