František Dostál: Zlovůle dokáže mnohé

04.09.2016 15:45

Uběhlo něco let od chvíle, kdy obraz malíře C. Moneta „Snídaně v trávě" se dostal na index ochránců jakési podivné morálky. Stejně tak před 2. světovou válkou jeden snadno zapomenutelný pán vyrukoval proti milovníkům volného pobytu v přírodě, do které si spolu dokonce vyšlápli společně dívky s chlapci, kteří si oblíbili tramping.

František Dostál: Zlovůle dokáže mnohé
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Teď se zadívejte na připojenou fotografii, která se může i nemusí líbit. Ta byla novodobými mravokárci na jisté upozornění odstraněna z facebooku, což bylo doprovázeno přihlouplým textem. Stejná fotografie je navíc umístěna i v mých dvou knihách a visela již na mnohých výstavách. Myslím, že je až příliš něžná, neurážející a citlivá oproti několika obnaženým zadkům, které jsem spatřil na Václavském náměstí, snímkům v bulvárních tiskovinách ale i v jiných médiích. Závist lidská se u nás projevuje i tím, že neúspěšní autoři se beze studu zaslouží o zablokování facebooku a o odstranění fotografií. Falešná hra na morálku jen dokladuje chabé vědomosti těch, co se touží předvádět a upozorňovat na svoji moc okořeněnou hloupostí.

Fotografie vznikla v roce 1970 v pralese na vrcholku hory Jizery. Třeba nyní poslouží i k zákazu vstupu do hor. Tak se rychle podívejte na fotografii, než si někdo bude zase přát její odstranění!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …