František Kašpárek: Svobodu nezhatí naši boubelatí

20.02.2021 20:17

V titulku jsem parafrázoval hlášku ze známé knihy, jak čtenáři jistě poznali. Tak mi všichni ti majitelé pravd připadají. Jako vepři boubelatí, co zuby nehty chrání korýtko jediné možné pravdy a svůj vyhřátý (napadlo mě ještě jiné slovo) chlívek.

František Kašpárek: Svobodu nezhatí naši boubelatí
Foto: pixabay.com
Popisek: Demokacie - ilustrační foto

Podle teorie, kterou naši Boubelatí razí, nejvíce prý podléhají dezinformacím a falešným zprávám příslušníci „dělnické třídy“ (a učni), samozřejmě staří lidé (to je už obehraná deska) a stoupenci nesystémových stran. Těmito, ničím nepodloženými tvrzeními, vlastně obyvatelé teplého chlívka sami naplňují skutkovou podstatu šíření dezinformací a falešných zpráv. Současný svět je plný absurdit.

Mají také hodně aktivních pomocníků - užitečných vepříků, kteří nepřetržitě bdí a vše (na)hlásí. Boubelatí a Vepříci to s námi myslí dobře: Musíme vás chránit před sebou samými, hlavně však před tím, co nemáme pod kontrolou.

Podívejme se na hlavní důvod, proč chtějí zakazovat a omezovat. Profesionální žurnalisté již několik let čelí občanským žurnalistům, kteří na alternativě upozorňují na to, co tito zaměstnanci korporátních médií částečně zamlčují, zcela ignorují a znevažují, čímž hlavní média ztrácí svoji jedinečnou manipulační moc. Monopol na pravdu. Pochopitelně se snaží svého konkurenta (alternativu) zničit všemi prostředky. Zejména špinavými. Arzenál ubohých nálepek je dostatečně znám.

Někdy se ovšem do hry přimíchají karty, které by tam majitelé jediného správného názoru nečekali. Jeden příklad za všechny. Bývalý editor Die Zeit Michael Heller konstatoval: „Většina novinářů selhala v roli toho, o kom se předpokládá, že čtenářům předloží objektivní informace o světě.“ Sebekritika jako řemen.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Jak se to tedy má s těmi třemi nekultivovanými skupinami? Liberálové nabízí stereotypy, které v jiných případech odmítají. Mezi „dělnickou třídou“, která údajně naletí na kdejaký nesmysl, jsem poznal dost lidí se značným všeobecným přehledem a s vysokou přirozenou inteligencí. Asi to intelektuály překvapí, ale i dělnictvo (s tímto slovem si připadám jako bych psal manifest) hodně čte. Knihy.

Staří lidé, obecně vzato, nejsou hloupí. Mají životní zkušenosti z dob, kdy museli číst mezi řádky, kdy se na ně propaganda valila jak z východu, tak ze západu. Lehce rozeznají lež od pravdy. Na rozdíl od určitého okruhu velmi velmi vzdělané mládeže, která je ochotna přijmout jako fakt, kromě další tuny nesmyslů, že člověk má několik desítek pohlaví. Na to nepřišli ani autoři sci-fi románů.

A co se týká stoupenců z takzvaných nesystémových stran: Samozřejmě jsou tam lidé různí, stejně jako mezi příznivci systémových stran. Už samotná nálepka „nesystémové strany“ je zavádějící. Příznivci „nesystémových stran“ mají být vnímáni jako osoby méně bystré, kterým zaostalost brání pochopit všechny krásy progresivní ideologie. Jejich kritický hlas je umlčován všemi prostředky.

Naposledy 16. února při soudním procesu s Waltrem Kraftem, poradcem poslance Foldyny a autorem eseje „Je budoucnost Evropy islámská?“ Soud odmítl přijmout důkazy obhajoby a soudkyně „dospěla k přesvědčení“, že Walter Kraft napsal katastrofickou vizi budoucnosti, ze které vyplývá nenávist vůči migrantům (viz Petr Hampl na svém FB). Walter Kraft byl zatím nepravomocně odsouzen k pokutě 30 tisíc korun, nebo ke dvouměsíčnímu vězení. Nebezpečí spočívá v tom, že příště může soud opět „dospět k přesvědčení“ a tresty za názor přitvrdí.

Takže naši Boubelatí, svobodu slova nezastavíte! Cenzura nebude stačit. Vždycky si najdeme nějakou cestu. Ani kdybyste přistoupili k různým nepříčetným opatřením, tak by vám to nepomohlo. Budeme jako ten bájný Fénix, co z popela vstane.

A vepř, pokud vím, po porážce už nikam nevstává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…