František Kuba: Krajské volby – referendum o Sobotkovi

12.07.2016 13:09

Odejde léto 2016, odejde Bohuslav Sobotka. Zanedlouho přijdou krajské (i částečné senátní volby). Dotyčný byl šumný, jako holý, suchý kmen, na kterém nic rozumného nemohlo vyrašit, jen suše harašit…, ale to říkají břídilové. Snad jen Nancy Reaganová byla schopna svého času docenit, jak moc se ti dva sobě podobali. Od širokých ramen – po pravicové názory.

František Kuba: Krajské volby – referendum o Sobotkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Proto se nemusel Sobotka, jako jeden z mála, schovávat do stínu Obamy, Merkelové, Junckera anebo jistého ambasadora (místodržícího) v Praze. Společné foto, nerozlišitelný názor (samozřejmě česko/sobotkovský a určující) byly standardem posledních let v evropské a světové politice.  

To je nejspíše to, co dráždí Miloše Zemana nebo třeba Michala Haška, kteří jsou, jak se domnívám, v daném zahraničně politickém rejstříku dovedností o dost níže. Ona česká příslovečná závistivost má různé podoby a průměty, což dokážou nejlépe posoudit naši nejbližší kulturní sousedé, tedy Němci.

Proč tomu tak je? Všichni Sobotkovi kritici nemají dostatek sebedůvěry! Příkladně Miloš Zeman původně vesloval na gumovém člunu rybníčku poblíž své tvrze. Nyní tak může činit v darované laminátové veslici, která rovněž nevyžaduje téměř žádnou námahu. A nyní důvěrná (postSobotkovská) otázka: „Zeptal se někdo upřímně českých novinářů proč právě ambiciózní M. Z., své ambice nenaplňuje třeba přes den na jihočeském rybníku Svět ve skifařských drahách (na čas) anebo po večerech na tajemném Rožmberku (s Jakubem Krčínem coby hostem). Proč se nepřihlásí do soutěže, když byl léta vydáván za soutěživý typ člověka? Ha…

A co Michal Hašek (tajně přezývaný japonská kalkulačka) na základě jeho identického výroku, jak zvládá 16 (a snad více) funkcí? A skoro za to nebere peníze ani jiné bonifikace?

Proč ho nikdo nekonfrontuje s výdaji (z peněz daňových poplatníků) třeba na Masarykův okruh, který je nejméně dvojnásobně soukromou akcí?? Proč nikdo relevantně nezjišťuje, zda se neponořil do egregoru: „Halb besofen ist das beste leben! (Napůl opilý je nejlepším způsobem života; říkám s omluvou ke skutečným překladatelům). 

Pak by musel i zjistit, že dotyčný nemá relevantní sbírku pavouků z Pálavských vrchů, případně jiných exhibit. Pak už není dalek – od tohoto kolekcionérství – zapochybovat o jeho JUDr. titulu, anebo ne? Nevím, jen tak si promítám v duchu 16 mm projektoru včerejších časů, když mě nehlídá semi/urputný Jirka Lang.

Nicméně vím, že jsou i jiní z NeStodůlek, kteří dokážou vyhrabat důlek. 

Předmětný článek není vůbec určen mně, jen částečně čtenářům, avšak plně létu 2016, zejména pak roku, který údajně nepřeje logice. Dovozuji tak z článku Situace se mění každou hodinu od Anastázie Harris (LN 18. června, s. 24 a 25).

Dotyčnou osobně neznám, ale přiznávám, že její rozhovor s Brity je pro mě fascinující. I s ohledem na „naše“ krajské volby.

Proč volím úvozovky ve slově naše, je to celkem jednoduché. Opět se bude jednat o obrovské bdělé sugesce PR center. Jako tradičně, ty americké si povedou nejlépe. Kdo se nechce stát obětí vlastního naklonovaného nevědomí, tak momentálně nesáhne po Carlovi Gustavu Jungovi, ale třeba po knize Dr. Petra Novotného Tajemství hypnózy (Dialog 2004).

Kdo třeskutě nemá čas, tak si alespoň pročte stránky 268 až 272. Ušetří si další zklamání z voleb a třeba i plané očekávání šířené českou televizí. Tímtéž i elektrickou energii a konstantní náklady na opotřebení televizního aparátu. Také Nás nebudou Naši dobří přátelé sledovat prostřednictvím obrazovky. K tomu nám dopomáhej Duch Svatý a jeho služebník Orwell.

Poslední, zatím nevyslovenou otázkou je: „Co dále s Bohuslavem Sobotkou? Mužem bez bázně, hany a rozumu (to poslední škrtám, mohlo by to být žalovatelné).

Inu, starejme se o něj bez výhrad, ale i bez protekce. Tak, jak se ON staral dosud o nás… Že neuspěje?, ale vždyť měl na to tolik času a skoro všechny prostředky za peníze daňových poplatníků… Chceme snad dále investovat do mechanického kuřátka na klíček Angely Merkelové?  

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

15:57 Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

Vysokoenergetické protony ze sluneční skvrny větší než tucet Zeměkoulí vypnuly družice Starlink nad …