František Matějka: Ničíme sami sebe a ani k tomu prý nepotřebujeme islamisty

08.09.2016 19:09

Každou chvíli čtu o nebezpečích za našimi hranicemi. Přitom jsme doma ve vleku lidí s volebním právem, se kterým se válí na hladině v hrnci, koukají přes okraj a připitoměle se usmívají na ruku, která zvyšuje teplotu.

František Matějka: Ničíme sami sebe a ani k tomu prý nepotřebujeme islamisty
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

Máme stále více více zákonů, ve kterých už se nevyznají ani soudci, zatímco státní zástupci a různí Šlachtové si je vykládají po svém. Máme více úředníků, kontrolních orgánů, více pro naše dobro vyšších pokut. Státní moc učí naše děti, co je dobré si myslet a vědět. Rodiče a jejich názory jsou nebezpečné a je potřeba je korigovat. Máme tu nové výklady dějin a historie, ze kterých by jeden mohl dojít snadno k dojmu, že europeismus tu byl dřív, než se člověk vzpřímil. Náš desetiletý syn po příchodu ze školy, kde se mu snažili v učebnici vlastivědy mimo jiné vnutit myšlenku, že vstupem do EU byly zrušeny hranice členských států, řekl babičce: „EU je špatná, protože bere peníze všem a dává je jen některým.“ Jistě, je to zkratka malého kluka, ale od podstaty není daleko. Tak to teď chodí. Násilím a výhrůžkami si podrobit menšinu, která ty peníze produkuje, a zavázat si stále více závislou většinu a její hlas ve volbách.

Příští rok můžeme změnit běh našich dějin

Presumpce viny nás provází životem a podnikáním jako nový standard. Fakt, že jsme nic neprovedli, musíme dokazovat těm, které si z daní platíme. Podnikatelé, kteří nečerpají dotace, si ze svých daní platí vznik vlastní konkurence. Máme méně volby si vybrat, co budeme vyrábět, jaké služby poskytovat, v kolik a kde co kupovat, kde, kdy a co prodávat. Kvóty a regulace už nejsou zdaleka jen na produkci potravin, ale třeba i na filmy a televizní tvorbu a to nejen ve státních médiích. S náročností založení podnikání nebo v oblasti sílící složitosti daňového systému jsme v žebříčcích hluboko za státy, které namyšleně označujeme za rozvojové. Státní moc přistoupila k cenzuře internetu a sociálních sítí a zvažuje omezení shromažďovacího práva.

Vše výše uvedené by se nestalo bez vůle některých lidí ve volbách a z nich vzešlé vlády. U Sobotky netuším, zda se při kladení slov samovolně bez vztahu k obsahu sdělovaného usmívá, nebo cíleně vysmívá. Babiš má plnou pusu boje proti korupci, na které podíl v minulosti sám přiznal a za hlavní problém označil stav, kdy ti, co brali, chtěli stále víc. A tak je ministrem financí. Korupčních peněz a protislužeb už netřeba, neboť obsadil zdroje demokraticky a napřímo. Teď už nechodí on za jinými, teď už chodí jiní za ním. Zaorálek si jezdí pro noty do Německa k Merkelové, Dienstbier k Sorosovi, Stropnický do USA, Valachová s Marksovou do Bruselu, jen u Pelikána mám podezření, že si svá opatření vymýšlí opravdu sám. Pod jeho vedením měli přejmenovat ministerstvo spravedlnosti na ministerstvo práva, protože to sakra není totéž.

Na zničení sebe samých nepotřebujeme islamisty, jejich násilnou ideologii, samozvané spasitele na pódiích a proti nim zástupce na veřejné rozpočty přisátých tzv. neziskovek, kteří společně zrovna zjistili, že to se teď hraje místo romské problematiky a dá se na tom něco urvat. Dáváme to vlastními silami. V roce 2017 je další šance to změnit. Uvidíme, kolik socialismem nezasažených lidí se zbytky povědomosti o tom, co je to svoboda, ještě zbylo.

převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí

Vyšlo na eportal.parlamentnilistycz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …