František Mikeš: Příspěvek na bydlení

01.03.2017 16:03

Otevřený dopis poslancům

František Mikeš: Příspěvek na bydlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny

Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci,

bydlím ve městě, kde žije početná, naše největší menšina. Bydlím na sídlišti, takže si troufám říct, že vím hodně o názorech lidí na to, co je zajímá nebo tíží.

Aktuálně se hodně mluví o příspěvku na bydlení. Není moc těch, kdo by vládu nebo zákonodárce za současnou podobu této dávky chválili. Snad s vyjímkou jejích příjemců nebo spekulantů, kteří ji zneužívají k osobnímu obohacení. Přibývá totiž spekulativních nákupů bytů, kam jejich vlastníci stěhují sociálně slabé jedince nebo celé rodiny, aby na nájemném inkasovali částky, které v místě opravdu nejsou obvyklé. Není výjimkou, že kupují byty právě od sociálně slabých, aby pak do nich stěhovali právě takové lidi nebo rodiny, ale už ve větším počtu a vybírali nájemné, které je hrazeno "státem", a tedy ve srovnání s individuální nájemní smlouvou také přinášející z vlastnictví vyšší výnos.

Vím, že obdobné poznatky máte i od občanů ve svých volebních obvodech, takže je určitě oprávněná naděje, že v brzku dojde k takové změně zákona, který zneužívání příspěvku na bydlení zabrání.

František Mikeš
Český Krumlov 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.