František Štván: „Alláhu akbar“ jste si, pane prezidente, měl odpustit

29.06.2013 22:40

Kdysi dávno jsem četl postřeh Ivana Lendla. Zatímco on se nějakému vtipu směje, Američané, kteří mají úplně jiný smysl pro humor, ho nechápou. Moc bych si přál, aby na tuto skutečnost co nejdříve přišel i náš prezident.

František Štván: „Alláhu akbar“ jste si, pane prezidente, měl odpustit
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman s bývalým spolkovým prezidentem Richardem von Weizsäckerem

Copak nelze za trapnost považovat jeho, u nás stokrát omílanou, hlášku, že novináři jsou největší nepřátelé lidstva, kterou si včera neodpustil při společném focení s německým ministrem zahraničí?

Byť mu tato prognosticky nepřesná srandička, neboť největší nepřátelé lidstva byli vždy politici toužící stůj co stůj po moci, u nás prochází, tak na ní německý ministr zahraničí musel reagovat odmítnutím, neboť v Německu zřejmě ve vážných tématech nemají bezduché srandičky místo. Vůbec by mne nenapadlo, že historicky nepřesný humor o novinářích dokáže prezident v Německu ještě překonat. Posuďte sami.

Je podle vás k popukání, když si po sdělení svého názoru na řešení situace dvou Češek unesených v Pákistánu dovolil novinářce položit otázku, jestli není agentkou Tálibánu nebo Al-Kájdy, aby se s ní rozloučil pozdravem Alláhu akbar (Aláh je veliký)? Jsem možná divný, ale já si opravdu myslím, že by k srandičkám měl být vždy důvod. To si nebyl schopen, v touze za každou cenu podráždit bránice ve svém okolí, uvědomit, že jeho hlášky mohou slyšet a pusu od ucha vidět  i rodiče unesených dívek? To si nebyl schopen uvědomit, že tento pozdrav může být to poslední, co unesené dívky uslyší?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…