František Štván: Babiš může přesvědčit jenom hlupáky

02.10.2013 13:35

„Přicházím ze světa, kde vše funguje na podání ruky. Kde podrazit můžete dvakrát – jednou a naposledy,“ vyprávěl Ústečanům Andrej Babiš, když srovnával své podnikatelské zkušenosti s tím, co je pro něj v politickém rybníku zcela novotou. Tomuhle blábolu o čestném podnikatelském prostředí, kterému prostředí politické zřejmě podle Babiše nesahá ani po paty, může věřit jen ignorant skutečné reality.

František Štván: Babiš může přesvědčit jenom hlupáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš předseda hnutí ANO

Je to právě podnikatelské prostředí, které svými penězi dalo po sametu  politikům, potažmo úředníkům,najevo, že si mohou, pokud mu půjdou na ruku, přivydělat. Copak by bez peněz podnikatelů a jejich pokleslé podnikatelské morálky mohlo vzniknou korupční prostředí při zadávání veřejných zakázek? Copak by bez jejich peněz, kterými pomohli všeho schopným politikům ve stranách XYZ k volitelným místům, mohla vzniknout bezzubá legislativa, která naší zem pomáhá rozkrádat? Ale to není všechno. Copak si sami podnikatelé nestěžují na špatnou platební morálku svých obchodních partnerů(podnikatelů)? Copak to nebyl privátní sektor kdo přivedl svět do poslední ekonomické krize?

Koho nám to Babiš dává vlastně za vzor? Podle mne společenskou vrstvu, jejíž móresy naši politickou sféru rozhodně nemohou pozitivně ovlivnit. Ba právě naopak. Pokud politiku ovládnou, tak si sami bez zbytečných výdajů utvoří legislativní prostředí k obrazu svému. Dolních deset miliónů je  nezajímá.Kdyby ano, tak by Babiš musel vědět, že existuje institut minimální mzdy. Pokud jeho přiznání, že o něm nic neví, někdo považuje za dobrý marketingový tah, když si před „obyčejným lidem“ udělal srandu ze své vlastní nevědomosti, tak já si to nemyslím. Je to důkaz toho, že mu je realita běžných lidí naprosto vzdálená. A aby ne.

Konec konců chce stát vést jako firmu a základem dnešního moderního manažerského pojetí řízení firem je  nevidět člověka na prvním místě. Přece nejsou jako oni!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …