František Štván: Doktor Rath vyslovil tvrdou politickou pravdu

08.01.2014 22:34

V době, kdy byl David Rath sledován policií, řekl Petru Kottovi, jak prozrazují odposlechy, následující: „Musíme dát lidem naději, trochu přidat na dávkách...ty peníze, buď se zadlužíš, nebo je někomu sebereš.“

František Štván: Doktor Rath vyslovil tvrdou politickou pravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Nikdo snad nepochybuje, že výběr, výdej a přerozdělování veřejných prostředků probíhá na základě politického přesvědčení aktuálně mocných. Když to řeknu zjednodušeně, ale bez přehnané nadsázky, tak pravicově orientovaní politici raději přednostně vezmou po hlavě asociálním hákem řadové občany. Naopak "bohatým" legislativně a "otupělými" represivními složkami umožní i šibalsky (předražovat veřejné zakázky, zaměstnávat na černo, žít v šedé ekonomice) optimalizovat své zisky a štědrými kapitalistickými (ve skutečnosti však SOCIALISTICKÝMI!!!) dotacemi v řádu desítek miliónů korun na výstavbu privátních hotelů, golfových hřišť či lyžařských areálů (Zemanův kancléř by to jistě potvrdil), nebo miliardovými na provoz "Agrofertů" (Babiš by to jistě potvrdil), jim bez dotazů na jejich majetkové poměry, které sociálně slabí běžně dostávají pokud žádají o sociální podporu na prosté přežití, umožní ještě více bohatnout.

Na rozdíl od nich levicově orientovaní politici cílí (přesněji řečeno, cílit by stůj, co stůj měli) výběr, výdej a přerozdělování veřejných prostředků ve prospěch sociálního smíru, který je jednou z největších společenských hodnot, kterou stát může VŠEM!! občanům nabídnout. Bohužel jim tuto nezvratnou pravdu, místo stupidních seriálů či alespoň jejich prostřednictvím, nevtlouká den co den do hlavy.

Když to řeknu zjednodušeně, ale bez přehnané nadsázky, tak levicově orientovaní politici by legislativně a za pomoci "čiperných" represivních složek měli "bohatým" znemožnit  optimalizovat šibalské zisky, aby mohli dát obyčejným lidem, tedy většině (nemělo by to být pro demokraty závazné?), jak řekl David Rath, NADĚJI!!! K tomuto výsledku není nutné se zadlužovat, neboť expresivní Rathuv výraz "sebereš", lze nahradit výrazem "solidární zdanění" a nekompromisním "výběreme všechny prostředky", které státu z DEMOKRATICKY!!! přijatých zákonů patří.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: Ve stínu zlata a žvanění

9:55 Jan Campbell: Ve stínu zlata a žvanění

Nejsem členem žádného think-tanku, nebo někým placený, přesto jako senior považuji za povinnost upoz…