František Štván: Gazdík při obhajobě Kalouska dokazuje, že vrána k vráně sedá

15.07.2012 7:40

Předseda klubu poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík na jednu stranu sice uznává, že Kalousek neměl používat slova jako estébácké metody, ale na druhou stranu za jeho dobrou vlastnost považuje, že říká věci na rovinu.

František Štván: Gazdík při obhajobě Kalouska dokazuje, že vrána k vráně sedá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

To mi připadá jako protimluv, neboť estébácké metody, pokud se používají, jsou odsouzeníhodné, že neříct to na rovinu, chvály hodno není. Gazdík by si měl proto vybrat.Buď PČR používá stébácké metody a nebo je nepoužívá. Pokud ne, tak Kalousek dobrou vlastnost, kterou je říkat věci na rovinu, nemá, neboť jím na rovinu vyřčené obvinění vůči PČR, byla ve skutečnosti na rovinu vyřčená lež.

Nebojím se přidat přívlastek estebácká, neboť estébáci používali lež jako nástroj k udržení politické moci.

Tak pane Gazdíku, neměl to Kalousek říkat, neboť to pravda není a nebo to pravda je, ale pak zas tak velký ctitel říkání věcí na rovinu nejste? Budu upřímný. Myslím si to o vás dlouhodobě a vysvětlím to veršem. Kdyby jste bez říkání věcí na rovinu nemohl žít, pak by jste předsedou poslaneckého klubu TOP09 nemohl být. A už vůbec by jste nemohl hájit poslance, jako je Miroslav Kalousek. To podle mého soudu vyžaduje splnit základní anatomickou podmínku. Stejně tak jako je k zánětu mozkových blan důležité mít mozek, tak je k obhajobě Miloslava Kalouska důležité mít silný žaludek. To mimo jiné znamená, opovrhovat verbální rovinou!

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …