František Štván: Jak během pátku uvařil Zeman z Putnovy profesury "chutnou" kašičku

18.05.2013 15:58

Dopoledne jsme se z tiskové zprávy rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla dozvěděli, že akademika Putnu prezident Zeman profesorem jmenovat odmítl.

František Štván: Jak během pátku uvařil Zeman z Putnovy profesury "chutnou" kašičku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Sám rektor proto požádal Hrad o vysvětlení. Prezident Zeman prohlásil, že důvody svého rozhodnutí předem oznámil ministrovi školství a že jen v touze pana Putnu neponižovat je neuvádí veřejně. Ale pokud by si pan Putna přál je znát, nechť se obrátí na soud, a on je tam uvede.

Pak se objevila další zpráva, že oficiální stanovisko prezidenta ke jmenování profesorů neexistuje. Ta byla upřesněna další informací, že není pravda, že by prezident Zeman odmítl jmenovat akademika Putnu profesorem, neboť ještě oficiálně nerozhodl. Nedokáži odhadnout, co bylo příčinou tohoto "kulinářského" vývoje. Mohu se pouze domnívat, že základ kašičky udělal M. Zeman mimořádně ostrý, ale tak, jak ho má sám rád. Po zjištění, že to co chutná jemu nemusí chutnat všem, se snažil její ostrost zmírnit, aby jí následně vylil a zadělal na novou, která by chutnala  všem. Lidově se tomu říká, kam vítr, tam plášť.

Politicky, že jenom hlupák nedokáže změnit svůj názor i když měnit ho co "hodinu" moc chytře nevypadá. Na mě to celé dělá dojem, jako kdyby se M. Zeman během dne dostával z virózy, nebo se do ní naopak dostával. Nic jiného mne opravdu nenapadá. Čímž v žádném případě netvrdím, že mám pravdu, neboť jenom hlupák nedokáže změnit svůj názor a já ho po relevantních informacích velmi rád změním.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …