František Štván: Kubiceho příbuzní spolupracující s Janouškem problémem nejsou?

28.03.2012 10:36

Dva příbuzní ministra vnitra Kubiceho patří mezi blízké známé pražského lobbisty, za volantem neurvalého opilce, Romana Janouška. Ministrův zeť Daniel Kučera s Janouškem dlouhodobě spolupracuje jako právník a tchán ministrova syna Peter Kuchár zase šéfuje společnosti Prominecom. Ta se původně jmenovala Navatyp, což byla firma, jejíž vedení Janoušek v odposleších řešil s Pavlem Bémem. Ministr Kubice v tom nevidí problém. To mne svádí k výletu po jeho morální kružnici...

František Štván: Kubiceho příbuzní spolupracující s Janouškem problémem nejsou?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ministr vnitra Jan Kubice

Jeho reakce na prokázané vazby jeho příbuzných s lobbistou Janouškem je, vzhledem k existenci tzv. Kubiceho zprávy, která v roce 2006 svým "nechtěným" prosáknutím evidentně ovlivnila výsledek voleb, z jeho strany velmi zajímavá. Zvlášť, když v roli šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu tehdy prohlásil: "Udělal bych to znovu." Připomínám, že Kubiceho zpráva, kromě pod pásové intimní dehonestace tehdejšího předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, přinesla informace o propojení organizovaného zločinu se státní správou. Tyto informace byly s největší pravděpodností získány i na základě odposlechů. Nelze vyloučit, že součástí všech odposlechů telefonátů lobbisty Janouška mohou být i rozhovory s Kubiceho zetěm či s tchánem Kubiceho syna. Můj výlet po kružnici se tak pomalu uzavírá.

Pokud se v roce 2006, několik dní před volbami do Poslanecké sněmovny, Kubice obrátil na poslance sněmovního branného výboru s výše jmenovanou zprávou, tak si nepochybně myslel, že tak činí v zájmu ochrany státu. Proto nemohu pochopit, že pracovní propojení příbuzných ministra vnitra s aktuálně největším společenským "škůdcem" Janouškem považuje za věc, která zájmy státu ohrožovat nemůže. Výsledek mého putování po mravní kružnici ministra Kubiceho je pro mne tento: Kubice podle mne lhal, když tehdy řekl, že by to udělal znovu. Mám silný pocit, že kdyby v jeho zprávě byla jména jeho příbuzných, tak by ji za tak důležitou nepovažoval. Copak dnes netvrdí, že propojení jeho blízkých s Janouškem není problém?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.