František Štván: Ministr Heger je inspirován řešením problémů převýchovou

14.06.2012 7:32

Snad jakýkoliv nápad ministra zdravotnictví Hegera (TOP 09), jehož hlavním cílem je sáhnout pacientům do peněženek, je veden touhou po převýchově mas a po konečném vyřešení jejich svobody. Myslím si, že nebudu daleko od pravdy, že by byl se svým světovým názorem použitelný i ve vládách, kterým by přívlastek "demokratické" dal málokdo.

František Štván: Ministr Heger je inspirován řešením problémů převýchovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Leoš Heger

Proto ho nevnímám jako člověka, který studoval medicínu s touhou lidem pomáhat, ale jako člověka, který po bezplatném (!!) získání medicínské erudice dospěl k povýšenému názoru, že člověk neonemocní, když nemocím nepůjde naproti. Jinými slovy. Člověka není nutné za peníze odvedené do solidárního systému léčit, ale převychovat. A když už díky své neodpovědnosti onemocní, pak musí mít právo si za další peníze zajistit co nejlepší péči. Proto Heger umanutě obhajuje a zvyšuje regulační poplatky, rozšiřuje pole jejich asociální působnosti a pro bohaté vytváří ceník, kterým jim umožní, narozdíl od nepoučitelných "socek", dosáhnout na co nejlepší zdravotní péči. Aktuálně mu vadí "křížková" lázeňská péče, ale i běžná rehabilitace, například z práce namožených zad, neboť by jí podle něho nebylo třeba, kdyby lidé změnili svůj životní styl. Stačí přeci, aby se horník začal živit opatrnou turistikou a je po problému.

To mě nutí se ptát. Proč tedy schvaluje velkorysé církevní restituce, když nevěří na všehomoucnost Boha, na něhož i ateističtí pacienti otázkou, "Bože, zač mě trestáš", svádí útrapy spojené se svojí nemocí? K čemu nám je, když si za vše můžeme sami, velkoryse placený Bůh? Proč jeho zástupci na zemi potřebují tak obrovské prostředky, které pro pro ně pan ministr Heger shání vymýšlením úspor na nemocných lidech? Proč saháním do peněženek převychovává (bere jim důstojnost) nemocné a naopak proti vůli Boží, více jak stovkou miliard, převychovává (bere mu důstojnost) klér? To mu nevadí, že klér při procházení uchem jehly do království nebeského předběhnou velbloudi? Oni nejsou zralí na převýchovu?

Publikováno se svolením vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …