František Štván: Poslanec Benda zase nadzvedl mne

25.10.2014 14:52

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) řekl ve Sněmovně na adresu velkorysých církevních restitucí toto:"Je to největší nespravedlnost po listopadu 1989 potvrzená zákonem, kterou jste provedli v této zemi,“ aby vzápětí dodal: „Je to pravda, zeptejte se lidí. Byli jste někdy na náměstí? Asi moc ne, protože tolik ochranky nemáte.“ Jeho prohlášení nadzvedlo poslance Marka Bendu, který mimo jiné řekl:" To fakt nemůžete myslet vážně.Vy říkáte tady na ten mikrofon, že se to všechno mělo nechat, protože všechno je v pořádku.To říkáte stejná slova jako Klement Gottwald."

František Štván: Poslanec Benda zase nadzvedl mne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Benda

Na nesouhlas má poslanec Benda právo, ale pokud se otřel o Gottwalda, pak by měl vědět, že základním nedostatkem totalitního režimu, jehož byl Gottwald protagonistou, byl demokratický centralismus, díky němuž nerozhodovala vůle většiny národa, ale vůle hrstky mocných. Pokud mne paměť neklame, pak s takto velkoryse benevolentním, a proto i neskutečně drahým  pojetím církevních restitucí, nesouhlasí drtivá většina národa. Pokud by poslanec Benda namítl, že ti co tyto restituce odsouhlasili měli mandát vzešlý z demokratických voleb, pak bych mu musel odvětit, že ho měl i Klement Gottwald a zároveň, že něco jiného je demokratický mandát a něco jiného je odhlasovat fatální státní výdaj, který poslanec před volbami nesliboval schválit, pokud bude zvolen.  Ergo kladívko. Byl to právě K.Gottwald a jeho spolustraníci, kteří po volbách schvalovali legislativní rozhodnutí, o kterých před volbami nepadlo ani slovo. Jinak řečeno. Poslanec Foldyna mluvil za většinu národa. Benda a spol. stejnou většinu, kopírováním vládnutí Gottwalda, jen aby  předražené církevní restituce prošly,  podvedl a mne tím nadzvedl.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.