František Štván: Předseda ANO 2011 Babiš mohl své dnešní sliby plnit už včera

02.08.2012 16:59

Podnikatel a miliardář v jedné osobě Babiš dnes slibuje občanům kvalitní život pro všechny.

František Štván: Předseda ANO 2011 Babiš mohl své dnešní sliby plnit už včera
Foto: ANO 2011
Popisek: Andrej Babiš

Na slibu samotném není nic závadného. Konec konců, před volbami předkládají sliby všechny politické strany a jejich kandidáti. Málokterý z nich však měl možnost pozitivně ovlivňovat život širokých vrstev obyvatel už před volbami, lépe řečeno, dokázat, že na řadové občany myslel vždy, právě tak jako Andrej Babiš. Vycházím z přesvědčení, že lidem se žije lépe tehdy, pokud mají pocit, že například ceny potravin a pohonných hmot odpovídají jejich představám o kvalitě života, neboť na požitky svobody a demokracie je třeba mít peněz. Jejich nedostatek, je jen jiná forma železné opony.

Potravinářské impérium AGROFERT Andreje Babiše je tak veliké, že si jen ekonomický ignorant může myslet, že nemá vliv na konečnou cenu potravin. Podíl na výrobě potravin Babišovi dával a dává dost síly, že je pro obchodníky nepostradatelným dodavatelem. Například ve výrobě obilí má A. Babiš dominantní pozici. Závratné příjmy proudí k Babišovi i kvůli žluté rostlince řepce olejné. Právě on totiž prosadil povinnost přimíchávat ji do benzinu, což jeho cenu nezlevňuje a o to víc dnes lidumil Babiš vydělává. Kvůli povinnosti "pančovat" benzín většina polí v republice na jaře zežloutne. Zemědělcům se nevyplatí pěstovat jiné rostliny, a když už, tak za mnohem vyšší ceny. Jeho angažovanost v biopalivech a bioplynových stanicích, stojí české spotřebitele, potažmo daňové poplatníky, miliardy korun, neboť A. Babiš, údajně den co den, inkasuje od státu "sociální" výpomoc ve výši 10 miliónů korun. Proto jeho volební vábení přirovnám k vábení bájných Sirén, které svým sladkým zpěvem lákaly na břeh námořníky, aby je zardousily a vysály jim krev. O krev samozřejmě A. Babišovi nejde, ale o podnikatelský záměr získat k moci ekonomické i moc politickou. A propo. Je ekonomicky a politicky logické poskytovat mu státní "sociální" dotace, když desítky milionů investuje do volební kampaně a lidem se díky prázdné státní kase například zdražují léky?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

15:57 Zbyněk Fiala: Rozzuřené Slunce pomáhá Rusům

Vysokoenergetické protony ze sluneční skvrny větší než tucet Zeměkoulí vypnuly družice Starlink nad …