František Štván: Senátor Severočechů.cz Doubrava si s kolegy posvítí na "přizpůsobivé"?

18.12.2013 12:29

Severočeši.cz v čele se senátorem Doubravou chtějí navrhnout novelu zákona o odpadech, která má omezit skutečnost, že prý "nepřizpůsobiví" spoluobčané často kradou kovy a prodávají je do sběrných surovin. Druhým jejich legislativním cílem je snaha motivovat nezaměstnané, aby pracovali. Třetím pak je zastropování příspěvků na bydlení, aby majitelé ubytoven nezneužívali špatnou sociální situaci lidí a „nerejžovali“ na přemrštěných nájmech, které za "nepřizpůsobivé" a sociálně slabé zaplatí stát.

František Štván: Senátor Severočechů.cz Doubrava si s kolegy posvítí na "přizpůsobivé"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava

Touto zákonodárnou iniciativou, pokud ji myslí vážně, by si především měli posvítit na "přizpůsobivou" majoritu, neboť ona byla, je a bude tím, kdo, bez sebemenší účasti etnicky "nepřizpůsobivé" minority na legislativním procesu, stojí za zrodem všech legislativních opatřeních, které naši zem dostaly do mimořádně špatné hospodářské, potažmo sociální situace. Budu se v obhajobě svého názoru, že si senátoři chtě nechtě musí vykasat rukávy na "přizpůsobivou" majoritu naší společnosti, potažmo na své voliče, držet tržní logiky, že poptávka stimuluje nabídku.

Poptávka po šrotu je enormní. Majitelé našich sběren odpadu se této poptávce, v zájmu co nejvyššího zisku, snaží vyhovět za každou cenu, neboť čekáním na oficiální šrot by zřejmě nezbohatli. Proto místo příkladného plnění svých občanských povinností a to ani v případě do očí bijícího ,podezření", že jim je k odkupu nabízen šrot kradený, nevolají PČR a podezřele nabytou komoditu vykoupí. Kdyby se chovali jak se na "přizpůsobivé" etnikum sluší a patří, tak by se jedinci z "nepřizpůsobivého" etnika krádežím kovu nevěnovali, neboť kde není poptávka po kradeném šrotu, tam logicky není ani nabídka. Pokud to senátoři s převýchovou občanské majority dělající do výkupu šrotu myslí vážně, pak je tito podnikatelé rozhodně nebudou milovat, pokud je za opomíjení svých povinností budou tvrdě a nekompromisně trestat.

Ve stejném duchu se dívám i na problém s údajně záměrně po pracovní smlouvě netoužícími nepřizpůsobivými, byť připouštím, že se v každé společnosti najde patologicky zatížená část občanů, kteří se nechtějí nechat svázat jakýmikoliv povinnostmi. Dělo se tak i za "totáče", a to i přesto že vyhýbání se pracovnímu procesu (příživnictví) bylo trestné. Doufám proto, že senátoři navrhující novelizaci zákonů, kterými budou chtít nepracující přinutit pracovat, přednostně zpřísní represe za zaměstnávání načerno a za porušování Zákoníku práce. Oba tyto děje mají podle mého soudu mimořádně negativní vliv na míru zaměstnanosti. Že současný stav vyhovuje především naší podnikatelské majoritě, dokonce i některým privátním lékařům a advokátům, kteří se už také uchylují k optimalizaci svých nákladů tím, že vyplatí svým zaměstnancům nízkou oficiální mzdu a odvodům nepodléhající částku k ní bokem přidají, je smutná realita. Pokud ji skutečně budou chtít senátoři změnit (nekompromisně trestat), pak jim ubudou další "přizpůsobiví" voliči. Opětným zavedením veřejně prospěšných prací míru nezaměstnanosti v žádném případě nesníží. Naopak!!! Nezaměstnaní, kteří si budou muset sociální podporu odpracovat, budou postupně brát méně kvalifikovanou práci lidem, které dnes obce zaměstnávají na plný úvazek a nikde není psáno, že se za veřejně prospěšné práce neoznačí i práce ve zdravotnictví či u hasičů a lidé bez práce s touto kvalifikací si podporu v nezaměstnanosti odpracují tam, odkud je erár propustil. Nepochybuji, že se "přizpůsobiví" starostové, primátoři a hejtmani budou chovat tržně. Zvlášť proto, že jim tak zůstane více peněz na vypisování veřejných zakázek, z kterých přeci může přitéci nějaký šibalský desátek. Ergo kladívko se společenská poptávka po donucení, jak říkal bolševik,"nemakačenků", aby si sociální podporu odpracovali, může obrátit i proti dnes rozhořčeným, kteří se už zítra (vím před čím varuji, neboť jsem se po 41 odpracovaných letech náhle ocitl na dlažbě) mohou ocitnout v pozici "nemakačenků".

Ani senátorský boj a o snížení přemrštěných částek pro provozovatele ubytoven se neobejde bez naštvání "přizpůsobivé"majority, která se jejich provozováním v drtivé většině živí. "Nepřizpůsobiví", které za přemrštěné peníze v souladu s legislativou, kterou schválila "přizpůsobivá" poslanecká a senátorská majorita, z těchto částek, kromě podřadného bydlení, nic nemají a jsem moc zvědavý, jestli se provozovatelé těchto ubytoven nesemknou a na případné legislativní snížení svých zisků nezareagují kartelovou dohodou, že všichni všechny ubytované vyhodí na ulici. Troufnu si tvrdit, že pokud senátorům naznačí, že by tak mohli učinit v největších mrazech, že si na ně netroufnou, neboť desítky tisíc lidí, včetně malých dětí na ulici, by bylo mimořádně transparentní inventurou, kam až to naše společnost pod vládou "přizpůsobivých" od listopadu 89 dotáhla.

Přitom je narovnání vztahů mezi "přizpůsobivými" a "nepřizpůsobivými" poměrně snadné. Společnost (Policie ČR) musí - padni komu padni- využívat platná represivní opatření, aby si jen největší "hrdinové" troufli obtěžovat občany hlukem a nepořádkem. Proti těmto lidem musí vždy zakročit tak, jako např. zakročila vůči pískáním na píšťalku protestujícímu občanovi na mítinku prezidenta Zemana. Tedy použitím chvatů a hmatům a odvezením na služebnu. Troufnu si tvrdit, že ve čtvrtích VIP občanů by represivní složky nenechaly jejich obyvatele napospas narušitelům pokojného občanského soužití ani náhodou, jako se běžně děje ve čtvrtích, kde nebydlí. Zkrátka a dobře.

Mám jízlivou "obavu", že pokud bude senátorská přísnost konečně uplatňována i na "přizpůsobivé", neboť mě například nikdo jiný v pokojném užívání bytu a státu neruší, žádný "nepřizpůsobivý" mi práci načerno a předražené nedůstojné ubytování nenabízí, natož aby mne vyhazoval z práce a do očí mi tvrdil, že je zákonem určená minimální mzda tím pravým sociálním ořechovým, že to může být příčinou snížení volební oblíbenosti i senátora Doubravy. Pokud by vždy počítal do tří než něco řekne , tak by musel konstatovat, že i kdyby všichni "nepřizpůsobiví" založili dle rady poslance Okamury vlastní stát, že i tak nás bude trápit vysoká nezaměstnanost a drzá kriminalita lidí napojených na veřejné peníze, neboť oni by si mysleli, že Okamurova rada na ně neplatí. Tím chci říct, že bych ho v takovém případě považoval za férového politika, neboť jsem přesvědčený, že se za touto aktuální senátorskou legislativní iniciativou aticigánismus skrývá, byť to senátoři odmítají. V praxi to možná opět bude vypadat tak, že se "nepřizpůsobivým" sběračům šrotu budou, jak se děje v Ústí nad Labem, rekvírovat vozíčky, na kterých i kradený šrot do sběren vozí, a majitelům sběren, kteří s nimi na zlodějnách čile kooperují, na luxusní fára nikdo nesáhne. Nebo snad ano? Pak senátorům držím palce.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…