František Štván: „Statistika" pana Muneeba Hassana Alrawiho není přesvědčivý argument

03.09.2014 14:20

Předseda Ústředí muslimských obcí v České republice se v reakci na rozhodnutí pražské zdravotní školy nepovolit studentkám na půdě školy zahalovat si z náboženských důvodů hlavu uchyluje k statistickým argumentům.

František Štván: „Statistika" pana Muneeba Hassana Alrawiho není přesvědčivý argument
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Například, že 99 % muslimů odmítá vraždu amerického novináře, kterou vykonali radikální islamisté a že prezident Zeman, který kritizuje islám, není celý český národ, a proto na jeho názory nereagují, neboť nechtějí poškodit Českou republiku.

Nevím, jak by jejich nesouhlas s jeho názorem mohl poškodit Českou republiku, ale jedno vím určitě. Na počátku všeho zla na tomto světě jsou jedinci s mocí a 99% většina je jen smutnou, byť mnohdy aktivní dekorací jejich mocenských zájmů. Přesto historie „odsuzuje" k dědičné nenávisti celé národy, a to s takovou precizností, že si jsou schopny ještě dnes navzájem činit kruté násilí i za to, co stalo před stovkami roků. Součástí nalití si občansky čistého vína by tak mělo být i přiznání, že se vliv různých náboženství zdaleka nešířil jen jejich humánním obsahem, ale především mečem a krví. Bohužel se tak děje i dnes.

Právě proto bych přivítal, kdyby Ústředí muslimských obcí tento fakt respektovalo a místo vznášení konfliktních  požadavků a vyvolávání u svých členů pocitu ukřivdění by tuto smutnou historickou pravdu mělo svým členům připomínat a zároveň je vyzývat, aby ji právě proto, že nejsou ve své původní vlasti, respektovali. Neviděl bych nic špatného na tom, kdyby si všichni věřící na světě uvědomili, že by lidskost své víry měli především zdůrazňovat  pozitivními činy, ne jen nošením náboženských symbolů, neboť je nosili, nosí a nosit budou i ti, kteří s jinak smýšlejícími lidmi nemají slitování.

„Pane Alrawi, nepřesvědčujte o globální smysluplnosti své víry prezidenta Zemana, ale 99 % občanů celého světa, které víra v cokoliv neuchránila před krutostí tohoto světa. Stejnou povinnost by SAMOZŘEJMĚ!!! měly mít i ostatní náboženské obce a politické strany. Pokud všichni lidé nenásilí pojmou jako nepřekročitelný zákon, pak mi věřte, že k mnohdy přirozeně vzniklé nedůvěře k náboženským symbolům nebudou mít slušní lidé sebemenší důvod."

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…