František Štván: V Duchcově se v sobotu za demokracii nebojovalo

24.06.2013 11:32

Bojovat o demokracii by měli především ti, kteří měří všem stejně. Demonstrace (boj s Policií ČR) za vynucení slušného chování pouze od jedné etnické části naší společnosti měřením, padni komu padni, rozhodně není. Tím nechci říct, že dílčí pohnutky demonstrantů nechápu...

František Štván: V Duchcově se v sobotu za demokracii nebojovalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pochod proti Romům

Zrovna v pátek 21. 6. večer jsem vyzval mladé lidi z tohoto etnika, sedící na lavičce pod mým oknem, aby si uvědomili, že nás svoji hlasitou noční zábavou ruší. Že Ladova ulice v Ústí n/L není ulice Matiční tamtéž, a že by se měli chovat tak, aby je lidé měli rádi.

Co je nám to všem, kteří chceme, aby se pravidla slušného chování dodržovala, platné, když konkrétně tito lidé vidí, jak jejich spoluobčané s alabastrovou kůží dělají v podstatě to samé. V Ladově ulici a v jejím okolí je porušování pravidel slušného chování ze strany "mého" etnika, ale i vietnamského, naprosto běžné.

Pokud jsem byl rozumnými lidmi pochopen, pak i jim musí vadit, že protestu v Duchcově nepředcházely protesty přes Strakovou akademií či některou z parlamentních komor, nebo před sídly kmotrů. Mnozí lidé, zdržující se v těchto objektech, totiž naší společnosti škodili, škodí a budou škodit mnohem víc, než ti, proti kterým byla v Duchcově namířena sobotní demonstrace. Už jenom proto, že to, co rozkradou, či cílenou legislativou rozkrást dovolí, nám chybí na řešení sociálních problémů, neboť i za sobotní demonstrací sociální problémy nepochybně stojí. Přitom každý rozumný člověk přeci musí vědět, že i kdyby kouzelným proutkem z naší země zmizela etnika proti kterým "dělníci" protestují, že jim to chleba nezlevní a práci nezajistí, byť to "dělníci" nerozumným, v jistém slova smyslu a takticky podprahově, slibují.

Jestli si část neeticky zbohatlé části "alabastrové" společnosti myslí, že se jich Duchcov netýká, pak se šeredně plete. Z historie je patrné, že po splnění prvních "dělnických" cílů, si najdou jiné a mohou jimi být, s velkou pravděpodobností, právě oni. Tento druh politického (populistického) boje za "životní prostor", vždy vedený proti škůdcům (oni určí, kdo jím je) společnosti, se bez společenských nepřátel neobejde. Rozumíme si?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

12:26 Václav Klaus: Přežili jsme slavení dvaceti let v EU, ale…

Denní glosa Václava Klause