František Vízek: Pokřivená optika pánů Kalouska a Drábka

13.09.2012 7:31

Opakovaně se v médiích propírají mínusy, které nás trápí: veřejný dluh státu činí kolem 1,5 bilionu korun, dluhy domácností překročily 1,1 bilionu, dluhy podniků činí skoro 1 bilion. Ministr financí Kalousek a sociální (?) ministr Drábek příčiny toho smutného stavu nejspíš už odhalili, proto zvedli šavle a vyrazili na zteč.

František Vízek: Pokřivená optika pánů Kalouska a Drábka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek a Jaromír Drábek na sněmu TOP 09

Rozhlédli se po Evropě, zvážili, porovnali a pustili se do viníků, jak je vidí oni:

V Česku jsou – proti Evropě – až astronomické platy a mzdy, senioři pobírají příliš vysoké důchody, děti berou zbytečně velké přídavky, podpora v nezaměstnanosti je rovněž nemožně vysoká, minimální mzda znamená skoro blahobyt, nemocenská svou výší občany moc rozmazluje; příšerně také nabobtnalo porodné, pohřebné a pastelkovné, proto zrušit; neúnosně levně se v Česku prodává dětské oblečení a obuv, o nebesa drcají slevy na daních, nízká DPH i nizoučké daně spotřební. Nemožně se rozrostly také bezúročné a nevratné půjčky mladým rodinám, takže každé další dítě znamená pro rodinu výrazné hop nahoru. Zvlášť alarmující je, že už i lidé na dávkách v hmotné nouzi div nežijí nad poměry… Selanka!

A protože ceny bydlení, elektřiny, plynu, tepla, vody, dopravy i zboží všeho druhu u nás jako známo stagnují, ba jdou spíše vytrvale dolů, musí strana TOP (čili Tradice, Odpovědnost a Prosperita) s podporou Starostů konat, aby za 50 let bylo ještě líp. Pro příští prosperitu dnes správně škrtá, dusí, ruší, likviduje, snižuje, osekává. Ale pozor, diferencovaně: na úspěšné nesahá, ty trestat nelze, proto loni nárůst dolarových milionářů v ČR 29%. Potlesk!

Strana, jež myslí na občany – čili ona „občanská“ ODS tomu všemu přikyvuje (vždyť nejdůležitější ministerstva – vnitra, práce a sociálních věcí, financí, zdravotnictví i zahraniční – přepustila jiným), také poslední partaje v koaličním trojlístku – Věci veřejné (teď právě v opozici) a nově porozená „pík“ strana LIDEM jdou vždy veřejně s lidem - raz, dva, raz… Proto je maj´ lidi rádi. Vždyť – jak by řekl básník – šťastný úděl mají dnes.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.