František Zwyrtek: Nanebevzetí Petra Nečase

28.04.2012 9:15

Petr Nečas pronesl, že vláda s nově vyslovenou důvěrou není založena na přeběhlících, protože přeběhlík je ten, kdo přeběhne z koalice do opozice, a naopak.

František Zwyrtek: Nanebevzetí Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Pokud si myslel, že prohlásí pravdu za lež, a lež se stane pravdou, měl by být jako katolík svatořečen a vstoupit na nebesa – způsobil zázrak.

Jeho vláda je totiž založena ne na obyčejných, ale dokonce na dvojnásobných přeběhlících a možná i na double agentech – tedy agentech, kteří pracují pro obě strany. Petr Nečas totiž napřed vypověděl koaliční smlouvu, a tím poslal věci veřejné do opozice. Tím on sám způsobil první „přeběhlictví“ ¨poslanců VV z koalice do opozice. Dnes se opírá o podporu některých z nich – kteří přeběhli podruhé – tentokrát z opozice do koalice. Jsou tedy „přeběhlí“ hned dvakrát, což je na české politické scéně unikát. Nedosti na tom. Poslanci kolem Karoliny Peake, kteří bylo zvoleni za jiný politický subjekt (VV), se dnes prohlašují za poslance jakési platformy, což pro změnu žádný politický subjekt není a hned tak nebude, a měli by být tím pádem zařazeni mezi nezařazené, jsou mnoha komentátory podezříváni, že jsou v podstatě double agenty – tedy že hrají pro Peake a Víta Bártu současně. A přikloní se tam, kde se to bude v budoucnu hodit zejména jim. Zkrátka Petr Nečas byl postaven před volbu (se)ber kde (se)ber, tedy „sebranka“ může být jakákoli, jen když řekne ano vládě. Co jsou proti tomuto dvě zelené poslankyně, které průzračně přeběhly zprava doleva. Pobíhání a přebíhání veverek, tvořících tu partaj, tu imaginární platformu, když z obou těchto tragikomických uskupení přijal Petr Načas vládní podporu a prohlásil, že přeběhlíci neexistují…co si o něm vlastně myslet? Že buď vstoupí na nebe, nebo ho naopak za ty lži jednou pohltí peklo. Pokud se v mezidobí peklem nestanou české ulice.

František Zwyrtek, Český Těšín
Předseda hnutí NEZÁVISLÍ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Kdo suspenduje novináře?

15:22 Ladislav Jakl: Kdo suspenduje novináře?

Michal Šimečka, předseda extremistické strany Progresívne Slovensko, vyrukoval s heslem „Urobíme vše…