Generace Identity: Pohřbili jsme Evropskou unii

29.09.2016 15:48

Zhruba dvě desítky aktivistů Generace Identity prošly Prahou ve středu 28. září, symbolicky v den české státnosti a svátku patrona českých zemí Svatého Václava, aby projevili svůj názor, že koncept EU je mrtvý – navzdory tomu že stále existuje.

Generace Identity: Pohřbili jsme Evropskou unii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Identitáři odmítají Evropskou unii mimo jiné proto, že ji nepovažují za reprezentaci Evropy a jejího lidu, ale za exponenta zájmů USA a mezinárodních globalistických elit a chtějí ji nahradit svobodnou spoluprácí evropských národů na principu „rovný s rovným“.

Celá akce byla koncipována jako pohřeb EU, když za zvuků Pochodu padlých revolucionářů byla od sochy zemského patrona na Václavském náměstí ulicemi Prahy nesena improvizovaná rakev zakrytá vlajkou Evropské unie. Akce budila značnou pozornost kolemjdoucích, ať už pražanů či turistů. Nutno říci že až na pár nesouhlasných reakcí se „pohřební průvod“ setkal hlavně s úsměvy, potleskem a několik lidí se i na část cesty připojilo. Aktivisté GI během akce rozdávali letáčky ve formě parte EU.

Pohřební, ale nikoli smuteční průvod byl ukončen před Úřadem vlády ČR, kde byla Evropská unie „pohřbena“ do odpadkového koše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…