Generace Identity: Vyzýváme k ekonomickému, kulturnímu a politickému bojkotu Turecké republiky

23.03.2017 12:53

Vzhledem k nedávným událostem, které vyvolalo vypovězení turecké ministryně agitující v Evropě mezi tureckými přistěhovalci za účast v referendu, a také vzhledem ke stále očividnějšímu tureckému imperialismu, vyzýváme všechny občany České republiky k celkovému, časově neomezenému bojkotu Turecka.

Generace Identity: Vyzýváme k ekonomickému, kulturnímu a politickému bojkotu Turecké republiky
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Jak chování značné části Turků v Evropě, tak prohlášení oficiálních míst Turecké republiky dávají tušit, že turecké snahy na podmanění Evropy nejsou jen kapitolou v učebnici dějepisu. Prezident Erdogan stále častěji a bez okolků projevuje diktátorské a imperialistické choutky. Již to nejsou jen sousední, občanskou válkou zmítané, státy jako Sýrie či Irák, dnes už si turecký prezident bez uzardění osobuje právo diktovat evropským zemím, jakým způsobem se mají chovat.

Nenechme si líbit nestydaté vydírání imigrační vlnou, kterou Turecko vyhrožuje vypustit na Evropu. Nedovolme, aby turečtí politici otevřeně agitovali mezi Turky žijícími v Evropě za účast v referendu, které má mimochodem přiřknout Erdoganovi téměř neomezené pravomoci.

Že Erdogan považuje Evropu za budoucí državu obnovené Osmanské říše a Turky v Evropě za předsunutou armádu, dokládá i jeho nedávný výrok: „Mějte pět dětí, ne tři. Jste budoucnost Evropy.“ Generace našich předků bojovaly proti turecké expanzi. Nedovolme, aby oběť našich předků byla zbytečná, nedovolme tureckým imperialistům, kteří mají na rukou nejen krev našich evropských předků, ale i milionů Arménů a Asyřanů, a kteří již 43 let okupují část řeckého ostrova Kypr, aby opět ohrožovali Evropu a její lid!

Bojkot musí být veden na ekonomické, kulturní i politické úrovni. Nenakupujte turecké zboží, nechoďte do podniků vlastněných Turky, nejezděte do Turecka na dovolenou. Podpořte naší výzvu adresovanou prezidentu Miloši Zemanovi , premiéru Bohuslavu Sobotkovi a ministru zahraničních věcí Lubomíru Zaorálkovi, aby stáhl českého velvyslance z Turecka a vyhostil tureckého velvyslance z ČR.

Přidejte se k bojkotu!

Otevřený dopis prezidentu republiky, předsedovi vlády a ministru zahraničních věcí

Vážený pane prezidente, pane předsedo vlády, pane ministře,

chceme vás touto cestou požádat o zvážení diplomatických kroků vůči Turecké republice. Vzhledem k vývoji v Turecku, kdy prezident Erdogan dává stále otevřeněji najevo své diktátorské a imperialistické ambice, vydírá Evropu hrozbou vpuštění desetitisíců migrantů do Evropy, nechává členy své vlády agitovat v evropských státech a v podstatě vyzývá Turky žijící v Evropě k přečíslení původních obyvatel, když o nich mluví jako o budoucnosti Evropy, jsme toho názoru, že Česká republika jakožto evropská země nemůžeme k podobné situaci mlčet. Věříme, že stažení českého velvyslance z Turecka a vyhoštění tureckého velvyslance z České republiky je v tuto chvíli přiměřenou reakcí na znovuprobuzený turecký imperialismus.

Generace Identity

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…