Generálmajor Blaško: Vytváření výjimek je cesta do pekel. Nemanipuluje s námi někdo?

25.01.2017 8:30

Nerad se pletu do věcí, které jdou takzvaně mimo mě, ale nedá mi to a vyjádřím se. Jde o problematiku EET. Nejsem podnikatel, a tudíž nejde o to, zda se zavedením EET souhlasím nebo ne, jen mě straší to české „specifikum“ neustále vytvářet výjimky tu z toho či jiného.

Generálmajor Blaško: Vytváření výjimek je cesta do pekel. Nemanipuluje s námi někdo?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

Fungování systému ještě ani nejde řádně vyhodnotit, a už jednání o výjimkách. Osobně se domnívám, že vytváření výjimek je cesta do pekel a dobrý úmysl zcela neguje.  Chudák babička, kvůli které to začalo. Dojemný příběh hodící se do rozbouřených emocí. Znám několik podobných příběhů. Rozvedený pár, jeden podniká a vykazuje několik let nulovou daň. Druhý vychovává děti a nevydělává tolik, aby jim to stačilo na důstojný život, musí žádat o různé dávky od státu, protože alimenty od podnikatele, jenž má nulový zisk jsou malé, přičemž mu nelze dokázat, kolik by měl skutečně na své děti platit.

Zde musí zafungovat stát a pan podnikatel se směje. Nedej Bůh, že ten, co pečuje o děti, přijde o práci a státe, plať. Kolik takových případů je a co to stojí daňové poplatníky peněz. Zvýšení alimentů je nemožné vzhledem k podnikatelovým nulovým ziskům. Soudy straní spíše podnikatelům, protože mají advokáty, a co protistrana, která si advokáta vzhledem k finanční situaci nemůže dovolit.

Finanční úřady by měly mít pravomoc v rozhodování, komu výjimku udělit a samozřejmě za to nést i odpovědnost. Ne plošně, ale individuálně rozhodovat, kdo může být ze systému EET vyřazen a na jak dlouho.

A co to takzvané udavačství na podnikatele, jenž nevydal účtenku. Ti, co to takhle nazývají, se vlastně staví proti zákonu a špiní ty, kterým není jedno, že se zákon nedodržuje. Tak na co se zákony přijímají, když mají platit pro jedny a druhé ne. Zákony přece platí pro všechny.

Proč policie hledá ty, co neposkytli první pomoc při dopravní nehodě, a chce, aby se přihlásili svědci, kteří mohou poskytnout svědectví? Není to ve smyslu výše uvedeného také udavačství? Proč policie žádá občany o poskytnutí záznamů z mobilních telefonů k dokazování  trestné činnosti jiného občana? Poskytnutí svědectví, záznamu je přeci taky udavačství, jen se tomu jinak řekne, aby to lépe vypadalo. Nemanipuluje s námi někdo? Nedělejte ze slušných lidí dodržujících zákony, udavače.

Další zarážející skutečností je zveřejnění chyby v objemu přebytku státního rozpočtu a to, že za to nikdo nenese odpovědnost a politici se nezodpovědně radují z velikosti „medvěda“, kterého rozporcují. Každý podnikatel, kterému by ekonom ve firmě takto pracoval, dotyčného vyhodí na hodinu a tady nic. Čekám na chvíli, kdy se uvede, že to není pravda a že se do systému nabourali ruští hackeři, aby destabilizovali naše hospodářství.

Teď před volbami by se to náramně hodilo odhalit špiona, který se chystal ovlivnit volby. Máme na to vytvořen úřad, tak by se měl blýsknout. Jako celek to na mě dělá dojem hlídacího psa, který bude rozhodovat, který politický subjekt je jakýsi …fob, …sta, atd. a bude podávat podněty pro zahájení vyšetřován,í a tím vyřazení z volebního klání.

Autor je krajský zastupitel za SPO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…