Generálmajor Hynek Blaško: To vaše serióznost utrpěla, pane ministře

04.01.2017 18:45

V nedávné době jsem byl velmi překvapen aktivitou MV, kterou chce doplnit Ústavu ČR o článek, podobný Ústavě USA, o právu občana držet zbraň a mít možnost ji použít při obraně ČR atd.

Generálmajor Hynek Blaško: To vaše serióznost utrpěla, pane ministře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generálmajor v záloze Hynek Blaško

Tímto bychom se vymanili z vlivu Bruselu a jeho pokusů občany odzbrojit. Celou dobu jsem čekal na odezvu a dočkal jsem se reakcí přesně podle očekávání, že to není nutné, že to bude znamenat hon na „hosty“ a lidé budou střílet na každého, kdo vypadá jinak a mohl by to být podle nich terorista, že k obraně státu máme určené síly.

Připomíná mi to debatu, která se rozpoutala ve chvíli, kdy se jednalo o Zákonu na ochranu soukromého vlastnictví. Soused zabije souseda, kvůli malichernému sporu atd. Vy, pane ministře spravedlnosti, jste ostře proti návrhu změny a podporujete tak neustálé omezování práv občanů, místo abychom u vás viděli snahu zvýšit úroveň vymahatelnosti práva. Můj případ – součástí rozsudku nad vrahem Novákem byla povinnost zaplatit asi 750.000,- příbuzným Jakuba, ale vy ho necháte klidně válet na cele bez povinnosti dluh uhradit. Klidně necháte působit socialistický zákon o nutné obraně a její přiměřenosti, místo abyste prosazoval zákon pojednávající o tom, že veškeré následky útoku na osoby či majetek nese jen a pouze útočník.

Necháte, aby bylo uzákoněno, že hostinský bude spoluodpovědný za to, že se někdo opije a sedne za volant nebo spáchá jiný kriminální čin pod vlivem alkoholu. Klidně necháte bez povšimnutí bující pozitivní diskriminaci atd., atd. Vy, pane ministře obrany, se zapojujete do polemiky a říkáte, že není nutné upravovat stávající znění Ústavy, protože existují složky, které jsou povinny obranu zabezpečit. Co je velmi zvláštní, že nehledáte cesty, jak zapojit co nejvíce občanů do řešení problematiky obrany státu, ale vyhrožujete vznikem paramilitárních organizací a připojujete se k hlasatelům omezování  našich práv. Opravdu jedinečný výkon. Děkuji vám za vaše slova o neserióznosti PL a o tom, že není nutno nic, co se v nich píše, brát v potaz. Těmito slovy velmi utrpěla vaše serióznost v našich očích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…