Greenpeace: Severní energetická lže a pokouší se o cenzuru internetu

04.10.2016 20:30

Severní energetická se pokouší cenzurovat a blokovat naše sdělení, že chvaletickou elektrárnu nepotřebujeme a že její přestavba probíhá v rozporu se zákonem.

Greenpeace: Severní energetická lže a pokouší se o cenzuru internetu
Foto: Greenpeace ČR
Popisek: Greenpeace ČR, logo.

Lukáš Hrábek, tiskový mluvčí Greenpeace, uvedl:

“Severní energetická se pokouší cenzurovat a blokovat naše sdělení, že chvaletickou elektrárnu nepotřebujeme a že její přestavba probíhá v rozporu se zákonem. Jeden z PR specialistů, který ji na internetu na jiné sociální síti veřejně řadí mezi své klienty, byl v těchto dnech velmi aktivní v internetových diskuzích, kde vystupoval proti našim argumentům. Když jsme na jeho komentáře reagovali odhalením spojitosti mezi ním a Severní energetickou a zveřejnili printscreen z jeho profilu na LinkedIn, snažil se nás umlčet a nahlásil naši stránku na Facebooku, prý kvůli ochraně osobních údajů. Kvůli tomu nám byl celý facebookový účet, tedy významný komunikační kanál s více než 40 tisíci followery dočasně zablokován. To je ze strany Severní energetické nejen neomluvitelná snaha manipulovat skrytě s veřejným míněním prostřednictvím najatých lidí, ale i neuvěřitelný zásah do svobody projevu. Je vidět, že jsme píchli do vosího hnízda a zaměstnancům Severní energetické došly argumenty ke smysluplné diskuzi.“

“Desítky milionů? Severní energetická musí být opravdu zoufalá ze šíření informací, že před prodloužením provozu elektrárny nebyl vyhodnocen vliv na životní prostředí, když si z palce vycucává taková absurdní hausnumera. A jestli má Severní energetická pravdu a obyčejná vrtačka, kterou doma lidé používají k zavěšení obrazů, dokáže vážně poškodit takovou průmyslovou stavu, jakou je chladicí věž elektrárny, je s touto stavbou opravdu něco ve velkém nepořádku. V takovém případě bychom museli požadovat, aby byla elektrárna odstavena ne v roce 2020, ale okamžitě, protože její provoz nemůže být ani v nejmenším bezpečný.

“O rozříznutém drátu či zničeném plotu společnost zcela účelově lže. Máme video, které dokazuje, že jsme nic takového neudělali. Vyjádření společnosti jen dokazuje to, že se jí v ničem nedá věřit.”

Video z přelézání evidentně nezničeného plotu si můžete stáhnout zde (omluvte sníženou kvalitu obrazu, byl natáčen v noci).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…