Guido Teot: Americké oživení je velmi křehké

25.09.2016 18:15

Americká centrální banka FED se podle očekávání mnoha analytiků před volbami zachovala zdrženlivě. Rozhodnutím nezvyšovat základní úrokovou sazbu se odsunulo možné zvýšení sazeb až na konec roku 2016. I když Janet Yellen ve svých komentářích v průběhu prázdnin naznačovala možné zvýšení sazeb, nakonec se aktuální situace zalekla a dala přednost tomu do ekonomiky nezasahovat.

Guido Teot: Americké oživení je velmi křehké
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolary, ilustrační foto

Je to také potvrzení toho, že americké oživení je velmi křehké a jakýkoliv zásah do hospodářství by mohl Spojené státy oslabit. Žijeme skutečně ve zvláštní době. Po světě je natisknuto velké množství papírových bankovek, přesto je inflace u ledu. Banky jsou přeplněné penězi, a tak se snaží půjčovat jako o závod. Potichu se tak vrací do našich myslí vzpomínka na krizi z let 2008. Doufejme ale, že všechno nakonec dobře dopadne.

Autor je ředitel finanční instituce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…