Henk van Hattem z Armády spásy: Lidem bez domova pravidelně poskytujeme pouze polévku

08.06.2017 18:36

Už o tomto víkendu se v Dolní oblasti Vítkovice koná přehlídka špičkového jídla a pití pod širým nebem Garden Food Festival. Hlavními tvářemi akce jsou Zdeněk Pohlreich, Markéta Hrubešová, Kamila „Kamu“ Rundusová či ostravská michelinská hvězda Radek Kašpárek. Akce má i charitativní rozměr. Přebytky jídla si totiž odveze Armáda spásy.

Henk van Hattem z Armády spásy: Lidem bez domova pravidelně poskytujeme pouze polévku
Foto: hns
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

První ročník Garden Food festival v Ostravě je tady. O víkendu 10. a 11. června ho můžete navštívit v Dolní oblasti Vítkovice. Pořadatelé Garden Food Festivalu se rozhodli pomoci i lidem, kteří na akci určitě nedojdou a spolupráci se navázali s Armádou spásy. Tato organizace si v neděli vpodvečer převezme přebytky jídla. „Jsme nesmírně vděčni za jakoukoliv pomoc, byť jde o jednorázovou akci. Jídlo rádi předáme lidem, kteří jsou bez domova. Těm pravidelně poskytujeme pouze polévku, takže to bude pro ně příjemné zpestření,“ řekl ředitel Centra sociálních služeb Armády spásy Henk van Hattem.

Areál v Dolní oblasti Vítkovice bude pro návštěvníky otevřený v sobotu od 10 do 19 hodin a v neděli od 10 do 18 hodin. Vstupenka na místě stojí 150 korun, v předprodej jsou za 100 Kč. Děti do výšky 140 centimetrů a držitelé průkazů ZTP/P mají vstup zdarma. Na Garden Food Festivalu lidé nebudou platit běžnou měnou. U stánků si zakoupí grešle, za které si budou moci koupit úplně vše, co je na festivalu k mání. Jedna grešle stojí 25 Kč. Směnárny jsou rozmístěny po celém areálu festivalu.

Na pódiu se před zraky návštěvníků představí Zdeněk Pohlreich, michelinský šéfkuchař Radek Kapšárek, herečka a spisovatelka Markéta Hrubešová nebo specialistka na asijskou kuchyni Kamila „Kamu“ Rundusová. Kdo si potrpí na sladké, se může těšit na renomovanou cukrářku Ivetu Fabešovou. Samozřejmě nebude scházet řada jiných kuchařů z našich regionálních i známých tuzemských restaurací.  Po oba festivalové dny bude na pódiu připravený i další program, jako například brutální chilli show, vaření s brouky a další zajímavé kulinářské prezentace. Ve stáncích nabídne své delikatesy přes 60 restaurací. Na akci dovezou své produkty desítky regionálních výrobců.

Samostatnou kapitolou je připravovaný program pro děti. Dětskou zónu bude mít na starost známý ostravský Svět techniky a organizace Celé Česko čte dětem. Je tedy možné, že jim například Radek Kašpárek přečte třeba příběh o tom, jak pejsek s kočičkou pekli dort.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…