Italský opoziční politik premiérům V4: Nechápu tu hrubou a arogantní odpověď italské vlády

27.07.2017 21:20

Otevřený dopis pro konzuly republik Maďarska, Polska, Slovenska a České republiky v Miláně (a na vědomost Velvyslance S.E. z Izraele).

Italský opoziční politik premiérům V4: Nechápu tu hrubou a arogantní odpověď italské vlády
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Vážení,

Již dlouho, jako zástupce Lombardů, těch, kteří jsou hrdi na jejich středoevropské společensko-kulturní kořeny, pozoruji s velkým zájmem geopolitickou zkušenost „Visegrádské skupiny“ a cítím se povinnen otevřeně poděkovat za dopis, který vaši vládní představitelé napsali italskému premiérovi.

Úřední dopis, který já a Liga severu jako celek považujeme za přátelský a plný dobrých rad, začínající uzavřením našich přístavů, a dále vaší velkorysé nabídky pomoci  na vytvoření a spravování sběrných míst v Libyi a patrolování libyjské pobřeží hlídky. Užitečné rady pro Itálii, která se zdá být bezradnou a u které se oprávněně obáváte, že byla zatížena nekontrolovanou vlnou migrantů, vylákaných do Evropy politiky a bezohlednými obchodníky s lidmi.

Nechápu, a rmoutí mě, tu hrubou a arogantní odpověď italské vlády, která pohrdavě tvrdí, že se od vašich zemí nemá co učit.

Přitom bychom se mohli naučit vše o řízení imigrace, jak se Visegrádské skupině podařilo skvěle uzavřít východní balkánskou cestu masové migrace a jak se jí daří bezvadně zvládnout kontrolu nad svými hranicemi a veřejný pořádek uvnitř nich.

Premiér Orbán řekl, že národ, který není schopen kontrolovat své hranice, není národem a hrozí mu zánik. A my z Ligy severu naprosto souhlasíme a sdílíme obavy premiérky Beaty Szydłové a premiérů Roberta Fica a Bohuslava Sobotky, kteří hledí s obavou na islámskou masovou migraci, která by změnila demografické rysy, kulturní a náboženské vlastnosti naší křesťanské Evropy.

V dopise se píše, že většina z těch, kteří přistanou v Itálii, nejsou pronásledováni, ale ekonomičtí migranti, kteří by měli býti odmítnuti, nebo ještě lépe, zastaveni dříve, na jihu Libye. Ano,souhlasíme.

Je absurdní tvrdit, že tyto myšlenky jsou rasistické, a na druhé straně, jsou nyní také součástí programu Macrona. A ještě více absurdní je pokus umlčet Maďary s obviněními z antisemitismu, která byla vyvráceny izraelským premiérem osobně. Máme se hodně co učit od Izraele, jde-li o obranu vlasti a identity. A chtěl jsem být také v Budapešti s vámi a s Bibi Netanjahu a mluvit o zachování našich společných kořenů a naší společné kultury. Tak jako naši rakouští přátelé, jako Lombarďan se dívám s velkým zájmem na možné rozšíření rozsahu vlivu Visegrádské skupiny, který již dnes, se vzájemně podpůrnou politikou, je schopen blokovat aroganci Bruselu a kontrastovat nenávistné kampaně, jako je ta probíhající proti Polsku a jeho suverenitě.

Orbán uvedl, že před lety země, které se odtrhly od východního sovětského bloku, hleděly na EU jako na záchranné  lano  – spásu, ale nyní jsou tyto země zase záchranným lanem – spásou pro evropskou identitu.

To je pravda:  jste to vy a váš blok, odolní vůči politikám anti-suverenity, globalismu a  pro-invaze, jediná záchrana té Evropy, která je na Západě již téměř ztracená. Na druhou stranu my jsme nezapomněli, že to byla především hrdinná polská kavalérie pod vedením Jana Sobieskiho v čele středoevropské „Svaté ligy“, se kterou také Lombarďané a Benátčané jako zázrakem zachránili Vídeň a Evropu před muslimskou invazí. Corsi e ricorsi della storia. Historie se opakuje.

Jak dobře víte, Liga severu, kterou vede Matteo Salvini, je v Evropském parlamentu aktivně na vaší straně a my Lombarďané jsme připraveni v našem regionálním parlamentu učinit vše, co je nezbytné pro společnou věc. Kromě toho chceme vytvořit „Studijní centrum Lombardia–Visegrad“, aby se zajistilo, že směna a synergie jsou nasměrovány a konstantní a že vaše osvědčené postupy a vaše dobré nápady budou stále více známé i nám v Lombardii a prokážou, že ve vůli je síla a že Evropa národů může být stále ještě zachráněna.

Hon. Paulo Grimoldi
Předseda Lombardské ligy -  Ligy severu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…