Ivan Bednář: Chaos ve školství

20.02.2017 8:34

Ministryně Valachová pokračuje v rozvracení českého školství. Místo jednoduchého a spravedlivého příspěvku na žáka Valachová zavádí komplikovaný systém s koeficienty a parametry, který bude znamenat další administrativní zátěž.

Ivan Bednář: Chaos ve školství
Foto: pixabay.com
Popisek: Matematika, ilustrační foto

Chaos panuje i v zavádění matematiky jako třetího povinného předmětu. Měla být povinná pro všechny maturanty. Nyní se ale zkouška z matematiky u některých typů škol posouvá, nebo dokonce ruší. Prý hrozí, že by ji mnozí studenti nezvládli. „Povinné tři zkoušky (již nyní je povinná maturita z českého a cizího jazyka) hrozí tím, že na těchto školách neodmaturuje skoro nikdo a stát do těchto lidí investoval marně,“ má obavy Tomáš Feřtek ze společnosti EDUin.

České školy byly v poslední době vystaveny neustálým změnám, reformám, novým konceptům a revolučním myšlenkám. Přitom co školství potřebuje nejvíc ze všeho je právě stabilita, jasná, jednoduchá a srozumitelná pravidla, řád a možnost spolehnout se na podmínky od státu.

Možná by si paní ministryně měla zalistovat stránkami minulosti. Za komunistů byla povinná maturita z češtiny, ruštiny a m a t e m a t i k y. K tomu byl čtvrtý volitelný předmět. Dnes ruštinu nahrazuje angličtina, ale matematika by tam rozhodně měla zůstat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty