Ivan Bednář: Další (ne)Pražák primátorem

18.12.2018 11:13

Primátor Zdeněk Hřib, který kandidoval za Pirátskou stranu, pochází ze Slavičína u Zlína. Po Tomáši Hudečkovi, který byl z Olomouce a Andrianě Krnáčové, pocházející z Bratislavy, je to další primátor, který se nenarodil v Praze.

Ivan Bednář: Další (ne)Pražák primátorem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Zdeněk Hřib

To samozřejmě oživuje úvahy o tom, zda by nemělo být stanoveno zákonem, že primátorem hlavního města Prahy může být jen ten, kdo se v Praze narodil. Podobně jako mají Spojené státy zakotvené v Ústavě, že prezidentem Unie může být jen ten, kdo se narodil na území Spojených států.

Rozhodně bychom si ušetřili spoustu trapasů., jako když Krnáčová hovořila o „zpovykaných Pražácích.“

Příklad za všechny. Když měla Krnáčová vysvětlit, proč se znovu odložil termín otevření tunelového komplexu Blanka, nejdřív se novinářům vyhýbala, ale nakonec se vyjádřila pro TV Nova: „Asi jsou blbí. Když někdo hrabe tunel, tak s největší pravděpodobností tam je nějaká vlhkost,“ reagovala Krnáčová na dotaz, jak je možné, že jsou v projektech kabely, které neodolají vodě.

Když se za výrok omlouvala, tak vše ještě zhoršila: „Zjistila jsem, že je tam mnohem více debilů.” Tunel Blanka pak označila za zločinné spolčení, jak z městského rozpočtu vytáhnout co nejvíce peněz.

Uvedené případy a další případy svědčí totiž o tom, že poslední tři primátoři si primátorování příliš necenili a neměli k němu žádný hlubší vztah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…