Ivan Bednář: Znepokojující

24.01.2021 17:08

Politický komentátor Jefim Fištejn uveřejnil v časopise Reflex „zvláštní okolnosti“ vpádu plenícího davu do prostor chrámu americké demokracie, Kapitolu. Jde o postřehy, které jsou silně znepokojující.

Ivan Bednář: Znepokojující
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jefim Fištejn

Fištejn uvádí, že všechny oběti útoku na Kapitol byly zasaženy kulkami ze služebních zbraní. Znamená to, že policie pálila ostrými náboji do civilistů? Co vůbec dělali tajní v převleku na špici řádících nespokojenců?

Na některých snímcích jsou vidět policisté vlídně poplácávající útočníky po ramenou. V útočnících mnozí poznali známé firmy z Antify, někteří ze zadržených se odvolávali na to, že jsou součástí plánu, případně že plní úkol zadokumentovat nepokoje.

A dále se Fištejn ptá: co obsahuje laptop šéfky Sněmovny Nancy Pelosiové, jehož zmizení potvrdila ona sama? Americké úřady vyšetřují, zda jedna z účastnic nepokojů v sídle Kongresu neukradla notebook či externí pevný disk předsedkyni Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové a nesnažila se ho prodat ruským tajným službám. Podle agentury Reuters to vyplývá ze soudního podání, které obsahuje vyjádření jednoho z vyšetřovatelů Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Za nejzávaznější lze ovšem považovat zasazení útoku na Kapitol do širších souvislostí. Fištejn uvádí, že útok těsně předcházel prezentaci arkansaských zákonodárců, kteří vznesli protest proti výsledkům voleb. Pak mělo následovat vystoupení kongresmanů jiných států v abecedním sledu potvrzujících volební nepravosti – s výpověďmi zahraničních expertů a utajených svědků, včetně nadobro zmizelé ředitelky CIA Giny Haspelové.

Nenásledovalo nic. Jednání bylo přerušeno a kongresmani postupně evakuováni z budovy. Je dokonáno. Vrcholem brutálního vandalismu se staly rozházené papíry. Sociální sítě oznámily, že mají k dispozici kompletní seznam těch, kdo vyjádřili sebemenší sympatie k Trumpovu režimu.

Že je nebetyčný rozdíl mezi „hordami Trumpových příznivců“ a „mírumilovnými vandaly,“ zapalujícími auta a drancujícími odchody v ulicích amerických měst z hnutí Black Lives Mater, je do očí bijící. Přisadil si i nový prezident. Vyjádřil se, že jakékoliv veřejné projevy nespokojenosti přestávají pro něho být legální a stávají se v podstatě teroristickými útoky. Amerického občana varoval, že Ameriku čekají mimořádně zlé časy. Velká města, zvláště ta, kde místní radnice obsadily stoupenci „demokratického socialismu“ už nyní prožívají hluboký rozvrat. V Seattlu suspendovali policii a vytvořili tzv. autonomní zónu. Následoval masový úprk dosud zde žijících obyvatel pryč z města. Sami demonstrující na účtu “autonomní zóny“ uvedli, že se oblast postupně vylidnila a zůstávají tam už pouze desítky lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…