Ivan Běhounek: Dnes nám pan Zaorálek sdělil "názor České republiky" na srovnávání islámu s nacismem!

19.05.2016 21:18

To je divné, protože stejná republika ve své Listině základních práv a svobod, (která je součástí ústavního pořádku ČR) hlásá:" Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení."

Ivan Běhounek: Dnes nám pan Zaorálek sdělil "názor České republiky" na srovnávání islámu s nacismem!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Ministr za ČSSD Zaorálek nechal napsat toto prohlášení na obranu islámu:

To je pravý opak toho, co hlásá islám i nacistická ideologie a, co je hlavní, tahle nesnášenlivost k rovným právům občana je islámu i nacismu společná (kromě jiného).

Takže když dva dělají totéž, podle Zaorálka to není totéž, je trestuhodné i srovnání obou totalitních ideologií a máme dokonce s islámem diskutovat! Pan ministr asi neví, že: Evropský soud pro lidská práva islámskou šariju označil za nekompatibilní s demokracií.

Na druhou stranu, v roce 1990 přijaly státy Organizace islámské konference „Káhirskou deklaraci lidských práv v islámu“. Její poslední dva články hovoří jasně:
- Článek 24: Všechna práva a svobody stanovené v této deklaraci jsou podřízeny islámskému právu šaría.
- Článek 25: Islámská šaría je jediným referenčním zdrojem pro vysvětlení nebo objasnění některého z článků tohoto prohlášení.

V mapě světa jsou modrou barvou označeny státy, které ratifikovaly evropskou Listinu základních práv a svobod. Zeleně jsou označeny státy, které podepsaly Káhirskou deklaraci a fialově státy, které podepsaly obě.

Obě Deklarace jsou v rozporu, to musí být jasné snad i na MZV. Kterou z těchto deklarací se máte řídit je zřejmé z přiložené mapky, pane Zaorálku.

Dále na webu české justice se může pan ministr poučit, že:"S odkazem na zavedené case-law Evropského soudu pro lidská práva, upozorňuje Parlamentní shromáždění Rady Evropy státy, že satira – včetně satiry neuctivé – a informace, které jsou útočící, šokující nebo zneklidňující, včetně kritiky náboženství, jsou chráněny jako součást svobody projevu článkem 10 Evropské úmluvy o lidských právech. Evropa by neměla vycházet vstříc vzrůstající citlivosti určitých náboženských skupin. Demokracie má právo a povinnost bránit se."

Zákony ČR a rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva chápu takto: Mám povinnost chránit a respektovat lidská práva, konat v souladu s Ústavou a právo kritizovat i zesměšňovat totalitní ideologie jako jsou nacismus, komunismus a islám.

Pan Zaorálek se projevuje jako muslim a nacista, který opovrhuje zákony demokratického a dosud svobodného státu!
BUDE BIS JEDNAT?

Vyšlo na eurabia.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …