Ivan David: Karel Schwarzenberg má pravdu

18.01.2019 18:51

Podle Parlamentních listů čestný předseda TOP 09, poslanec a exministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg pravil: „Je správné, že BIS upozorňuje na nebezpečí. Nové osnovy by ovšem mělo vypracovat s mladými historiky Ministerstvo školství. Nutné to je, pamatuji, že v Rakousku se ve výuce dějepisu drželo hnědé myšlení ještě 25 po válce. U nás to bude obdobné.“

Ivan David: Karel Schwarzenberg má pravdu
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

Má pravdu na zavádění hnědého myšlení se "u nás" pracuje. Sám Karel Schwarzenberg osobně byl na Majdanu, aby podpořil fašistický převrat. Nelze se tedy divit, že mu vadí, že "nové myšlení" nebylo dosud zakomponováno do učebnic.

Nelze se divit ani tomu, že spoléhá na "mladé" historiky. Ano, mládí je kvalifikace, protože mnozí mladí, kteří chtějí dosáhnout kariéry, jsou proto ke všemu ochotní. Bylo tomu tak za všech režimů.

A tak se můžeme v učebnicích těšit na nové hrdiny, jako jsou bratří Mašínové, Vlasovci nebo Američtí osvoboditelé u nichž hledali záštitu ti, kteří byli ještě včera váleční zločinci. Bombardování Plzně, Prahy, chemičky v Záluží u Mostu a plzeňské Škodovky se vynechá. Zdůrazní se zvěrstva Rudé armády, počty padlých se porovnávat nebudou.

Chce to politickou vůli, pravdu a lásku. Mladí historici se najdou. Našli se vždycky.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…