Ivan David: Nuly útočí

19.06.2017 14:47

Měl jsem v životě štěstí, osobně jsem potkal několik skutečných osobností. Doc. Ing. František Čuba, CSc. je jedním z nich.

Ivan David: Nuly útočí
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

"Nevyčítej trpaslíkům, že okopávají kotníky, výš nedosáhnou." (S.J. Lec)

Trpaslíci, kteří nestojí za samostatný komentář, útočí na Františka Čubu. Prý nic nedělá a bere peníze, vykřikují novinářské nuly a pár trapných funkcionářů. V Senátu nepromluvil, argumentují stoupenci představy, že žvanění je práce. Spolupodepsal za rok jen jeden zákon, vypočítávají podepisovači paskvilů a sluhové cizí moci.

Měl jsem v životě štěstí, osobně jsem potkal několik skutečných osobností. Doc. Ing. František Čuba, CSc. je jedním z nich. Vybudoval opravdu významný podnik, kteří už tehdy měli hlupáci za Potěmkinovu vesnici. Nevybudoval "hospodářské impérium" vykradením úspěšných firem v době příhodné pro vykrádání, jako polistopadoví miliardáři. Vybudoval podnik téměř od nuly, vyvzdoroval si ho proti nedůvěře a závisti, proti nepřejícnosti a tuposti a přes horu překážek.

Slušovice daly příležitost schopným a uplatnění každému, kdo se nebál práce. Zaměstnával vědce i pologramotné Romy. Ve firmě mohl každý dojít tak daleko, kam sahaly jeho schopnosti. To je základ úspěchu. Jinde platí Parkinsonovy zákony, podle nichž každý postoupí až na pozici, na kterou nestačí. Dodejme, že tam, kde nutně napáchá škodu činností nebo nečinností. Stejně špatné je nerozpoznání a nevyužití schopností. Plýtváním je i marné vzdělávání lidí bez talentu a skutečného zájmu. Jak říká známý vtip: "Když si představím jaký já jsem inženýr, tak mám strach jít k lékaři."

František Čuba se stal legendou už za svého života a zůstane jí i po svém skonu. Byl tvůrcem pozitivní deviace, příkladem, že to jde, symbolem nepolevující vůle a generátorem nápadů. Sám přiznával, že všechny nebyly dobré, takové dokázal včas rozpoznat a zavrhnout. I to je důkazem jeho formátu osobnosti.

Přišel "vítězný listopad" a bylo rozhodnuto. Slušovice dávají špatný příklad. Tady musejí být jen montovny, tahle země už nesmí dostat příležitost. Spravovat ji budou sluhové z milosti protektorů.

Paní Alena Gajdůšková odkudsi vytažená pro své specifické vlastnosti s ním prohrála boj o senátorské křeslo. Prohlásila, že bojovala proti virtuální realitě. Kdepak, to ona je neskutečná. Volba senátora ukázala, kdo imponuje lidem. Ta volba dává naději, že se ještě zbavíme sluhů cizí moci, kteří tam nahoře překážejí, a kterým překážejí lidé velkého formátu. Supi si na ně troufnou, když jsou staří a nemocní. Pokud mají oporu v lidech, jsou stále silnější než po moci lačnící tělesně zdraví idioti.

Ivan David

Zdroj: stranaprav.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…