Ivan David: Růst bídy vyústí v požár

04.06.2014 7:32

Viděl jsem v pražském sídlišti bezdomovce, který s mrzutým výrazem ve tváři otevíral jeden kontejner na odpadky za druhým. Když jsem ho míjel, postěžoval si mi: „Tenhle je taky vytunelovanej…“.

Ivan David: Růst bídy vyústí v požár
Foto: ivandavid.cz
Popisek: Bývalý ministr zdravotnictví Ivan David

„Evropa“ nepochybně podá pomocnou ruku prezidentu Porošenkovi. Jednak je to jejich člověk, neboť jeho vzory jsou Margaret Thatcherová a Ronald Reagan, jednak nadnárodní firmy, které formulují euroamerickou politiku chtějí levně získat to, co ještě na Ukrajině nerozkradli oligarchové a rádi by se přiblížili na dostřel k sibiřským zdrojům. Ukrajinskému prezidentovi budou dodávat zbraně vhodné k útokům proti ukrajinským proruským Rusům na východě Ukrajiny, kteří nesdílejí jejich demokratické hodnoty.

Díky Evropské unii máme v Evropě už skoro sedmdesát let mír

Humanitární bombardování se nepočítá, stejně jako trestné výpravy. Protože máme mír, nepotřebujeme armádu ku vlastní obraně, ale za účelem nákupu zbraní se ziskem pro prodejce a zprostředkovatele a k bezplatnému zapůjčování žoldnéřů podle potřeb USA. Podle stejného principu byla knížata povinna financovat královskou armádu a dodávat vlastní vojáky podle uvážení krále.

Živořící národy východní Evropy si nedovedly představit, že by mohlo být hůře. Jak jsem se dozvěděl z Českého rozhlasu, v bývalé NDR je mnoho dětí, kterým je poskytována sociální podpora ve formě jednoho teplého jídla denně. Český rozhlas nám to zvěstoval proto, aby mohl vyzdvihnout charitativní úsilí evangelické církve, která pořádá sbírky. Britské listy přinesly atraktivní reportáž o dětech žijících v bukurešťské kanalizaci, zde a aby bylo zřejmé, kde jsou kořeny zla, připomněly, že: „Když padl r. 1989 režim Nicolae Ceauşescu, ve státních sirotčincích živořily desetitisíce dětí.“ Ty, které využívají svobodu kanalizace, se živí krádežemi, prostitucí a prodejem drog.

Zatímco se v Evropě šíří „vyloučené lokality“, současně jsou i v zemích jako Rumunsko, Bulharsko, Ukrajina nebo třeba Lotyšsko naopak místa, která jsou výlučná, kde se dá docela dobře žít, patříte-li k těm, kteří na to mají.  ¨

Důsledky růstu nesouměřitelnosti

Vedle dobročinnosti se šíří zločinnost, která je zřídka stíhána, zejména pokud jde o zločiny „bílých límečků“. Je to pochopitelné, neboť k východoevropským hodnotám patří, že největší zloději se těší největší vážnosti, neboť mají největší vliv a proto si mohou koupit prádelny mozků, zakládat strany a nechat se volit prezidenty. K východoevropským hodnotám patří možnost emigrovat do zemí Střední a Západní Evropy, kde imigranti mohou stlačovat mzdové a sociální standardy. Tím se východoevropská kultura šíří na Západ. Odchodem lidí schopných takového uplatnění se prohlubuje bída a sociální rozvrat v zemích odkud odešli. To všechno je možné díky demokracii, tedy systému, v němž si lze vše koupit a v nichž si vlády nepřipouštějí odpovědnost, neboť se zbavily možnosti výrazněji ovlivňovat zaměstnanost a sociální podmínky. Tomu odpovídá obliba politických stran, politiků, politiky a přirozeně i účast ve volbách.

Ukrajinu čeká další vlna vykrádání

Viděl jsem v pražském sídlišti bezdomovce, který s mrzutým výrazem ve tváři otevíral jeden kontejner na odpadky za druhým. Když jsem ho míjel, postěžoval si mi: „Tenhle je taky vytunelovanej“.

 Nová demokratická vláda Ukrajiny se zavázala, že bude na obyvatelích nejchudší evropské země (předstihla Moldávii) více šetřit a samozřejmě umožní privatizaci všeho, co ještě nebylo rozprivatizováno. Na úhradu dluhů dostane „půjčky“ o jejichž nenávratnosti nikdo nepochybuje. Na východě nechá ukrajinská vláda vraždit nepodrobivé občany a také ty, kteří budou v nevhodnou dobu na nevhodném místě. Tím vším se nepochybně hrozivost situace ještě prohloubí.

 K evropské kultuře patří i tolerance. Ve východní Evropě toleruje (Estonsko, Lotyšsko) nebo podporuje (Ukrajina) fašisty, jinde islámské fanatiky (Kosovo)

 Lidí, kteří nebudou moci žít ani velmi skromně, bude nutně přibývat.

 Asi nebudou chtít zemřít. Co bude dál? Za pár let?

 Zloději někdy zapálí vykradené auto nebo dům aby zahladili stopy. Posloužit by mohl požár. Válečný.
 
Ivan David, bývalý ministr zdravotnictví, autor projektu Nová republika

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.