Ivan Jordák: A co dál?

23.10.2017 8:20

Volby dopadly, jak dopadly. Asi nikdo z politiků nevěřil průzkumům volebních preferencí v té části, ve které se žádný z ústavů nemýlil. A to ve výsledku voleb pro Babišovo ANO. Skutečnost byla vůbec příznivá novým stranám a hnutím a šmahem je posílala do parlamentu. Svět se kvůli tomu jistě nezboří, ale výsledek řadu věcí dost zřetelně vyjadřuje.

Ivan Jordák: A co dál?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasovací lístky pro sněmovní volby 2017

Poražení mohou jistě operovat s tím, že se voliči mýlí. U části z nich mají jistě pravdu, ale to je tak vše, co k tomu mohou říci.

Volič se spíš naštval. A to již v roce 2013, kdy designovaný předseda vlády Sobotka, uzavřením vládní koalice se středopravicovou KDU-ČSL a pravicovým ANO, udělal na voliče a jejich rozhodnutí dlouhý nos. Voliči totiž tehdy rozhodli, aby vládla levice, kvůli poměrům na pravici. Naopak daleko více rozhodnosti projevil při likvidaci vnitrostranického puče, ale to snad byl už jeho poslední záchvěv starostí o věci mimo něj. Nechal též nepovšimnuty po volbách 2013 útoky TOP O9 a ODS na ministra Babiše, hlavně se však vůbec nepoučil z toho, jak se tehdy ministr financí Babiš s oběma pravicovými stranami vyrovnal. ČSSD, ani KSČM nedokázali ani zabránit událostem kolem lithia, ale předseda KSČM spolu s předsedou SPD vyvolali kolem lithia aspoň veřejnou schůzi, bohužel bez patřičného dopadu. A tak místa levicových stran zaujmou nejspíše jiní. Je ovšem otázkou, na jak dlouho, a za jakých podmínek, když už dnes dělají vše pro to, aby mezi těmi, co budou v Poslanecké sněmovně, nemohlo dojít k žádné dohodě.

JUDr. Ivan Jordák, Letohrad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…