Ivan Jordák: Dojde ke změně?

09.11.2016 18:25

Donald Trump získal většinu volitelů v prezidentských volbách. Pokud nedojde k něčemu mimořádnému, měl by být v příštím roce jimi zvolen prezidentem USA. Bude to změnou a v čem? Již se objevil i první vtip. Poprvé v historii USA se stane, že bílý miliardář se nastěhuje do státního bytu po černošské rodině.

Ivan Jordák: Dojde ke změně?
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Poněkud je jím vystižena situace kolem volební kampaně a vlastních voleb. Aniž by to měl někdo v úmyslu, také došlo k ocenění hodnoty zpráv naší televize a různých s médii spojených elit, kteří si osobují mít jediný správný názor. Ještě v noci z úterý na středu nám tvrdili, že zvítězí H. Clintonová s naprostou jistotou. Teprve k ránu vyjadřovali své roztrpčení a jeden z nich mluvil dokonce o zklamaných a zaražených našich lidech cestujících v metru.

Nevím, z čeho byli zklamaní a zaražení, a zda tomu tak vůbec bylo. Cestující, kteří jedou takto brzy, spíš přemýšlí ještě o posteli, než světové situaci. Konečně jsme měli příležitost i vidět tzv. utkání kandidátů na prezidenta v televizi. Shlédl jsem první a poslední. Neoslnil mě ani D. Trump, ani H. Clintonová. Spíš jsem litoval občany USA, co mají na výběr. Nevěřil jsem ani příliš volebním průzkumům, které jednoznačně na první místo řadili H. Clintonovou a D. Trumpa nechávali bez šance. I proto jsem ani nechápal občany USA, s kterými jsem mluvil, proč jsou pro Trumpa. Vždy mi bylo jimi řečeno, protože chce změnu toho, co v USA nastalo. Podobně i mluvila paní Hašková-Coolidge, dlouholetá pracovnice Bílého domu.

D. Trump zvítězil asi proto, že sice používal hrubé výrazy, nerespektoval vůbec u elit a establishmentu zažitý kvazi humanismus a falešnou solidaritu, ale sliboval řešení těch problémů, které Američany, zejména střední třídu, skutečně trápí, a minimálně již dvacet let zhoršují jejich situaci a postavení. Už jen to, že si těchto problémů všiml, přiznal, že existují, bylo důvodem pro jeho zvolení. To H. Clintonová nedokázala, a spoléhala na dosud existující taktiku, nevyvarovala se jakéhosi poučování, co má a jak kdo dělat, přesto, že z toho má prospěch někdo zcela jiný. To už se omrzelo lidem všude. Nikomu se nechce chodit do práce, či do války, jen kvůli heslům, a to ještě falešným a vybraným někým z establishmentu.

Je ještě brzy na hodnocení. Uvidíme za rok, nebo za dva. Ale každopádně se D. Trump stal sympatickým, když mluvil o změně USA, zejména v odstranění korupce, vrácení práce do USA, ukončení role světového policajta a navázání styků se všemi, kdo o to budou stát. Doufám, že své sliby dokáže splnit, přece jen by pak byl ten náš svět o dost přitažlivější. 

JUDr. Ivan Jordák, Letohrad

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.