Ivan Jordák: Honba na prezidenta?

12.03.2017 21:40

Právě končící týden byl hektický. Nechápu proč, když proběhly události předem očekávané, a to i dokonce našimi politiky a médii, jak sami uvedli. Aspoň v reakci řady politiků a médií na oznámení prezidenta Zemana, že se bude ucházet o tento úřad i v příštím volebním období. Také většina neopomněla prezidentu Zemanovi aspoň něco vytknout, i to co jim u jiných vůbec nevadilo a nevadí.

Ivan Jordák: Honba na prezidenta?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman oznámil svou opětovnou prezidentskou kandidaturu

Nejobsáhlejší napadení provedl časopis Reflex, který mimo jiné uvádí, že prezident Zeman považuje obyvatele české kotliny za hlupáky. Jako důvod je pro něj, že při oznámení kandidatury prohlásil, že se neúčastní předvolebních debat v médiích, nepovede osobní kampaň a ani nebude komentovat své protikandidáty či jejich útoky. Pro Reflex je tím jasné, že Zeman tímto prohlášením chce vyrazit z rukou všechny trumfy svým oponentům nebo médiím. Zároveň opět prokázal, za jaké hlupáky má obyvatele české kotliny

Reflex v tom vidí, že nepotřebuje žádné sponzorské peníze na billboardy, inzeráty v novinách, cesty za svými voliči a podobně, a to z důvodu, že jeho cesty a vystoupení po republice budou zaplaceny státem, respektive kraji. Potažmo daňovými poplatníky, tedy i těmi, kteří Zemana za prezidenta volit nebudou. Nakonec Reflex vyhrožuje, že média však mohou částečně Zemanovi jeho úder vrátit. A to tak, že významně omezí počet zpráv, které o něm napíšou. Budou ignorovat jeho krajské výlety, nebo tiskové konference jeho mluvčího.

Nestačil jsem se divit, jaké konstrukce, tak renomovaný časopis dokáže stvořit.

Političtí představitelé ve své většině nebyli tak urputní, snad vyjma prohlášení kandidáta na prezidenta Michala Horáčka. Ostatní informují, že až po seznámení se Zemanovou strategií oznámí své kandidáty

Nevím, proč prezident Zeman leží tolika politikům a publicistům v krku. Proč se někteří z nich ztrapňovali křikem o porušování ústavy a zbavením ho prezidentského úřadu. Mám, snad jako každý, proti němu spoustu výhrad.  Ovšem mezi kandidáty na prezidenta, zatím uváděnými, je podle mě jednička. Už jen proto, že zatím neuráží ostatní kandidáty, nepodílel se na rozbití Československa, má smysl pro legraci, je svůj a dokáže říci názor odlišný od establishmentu EU na imigraci, sankce, a řadu dalších věcí, nepovažuje parlament za žvanírnu, ani nechce měnit jeho složení a počty, a to je hodně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…