Ivan Krejčí: Ministryně Hanáková devastuje na poslední chvíli oblast kultury

06.07.2013 14:37

ČSSD považuje za nepřijatelné, aby ministryně kultury Alena Hanáková, která je společně s celou Nečasovu vládou v demisi, činila na poslední chvíli zcela zásadní a nevratná rozhodnutí, která ve svém důsledku poškodí českou kulturu.

Ivan Krejčí: Ministryně Hanáková devastuje na poslední chvíli oblast kultury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Zásadně odmítáme rozhodnutí končící ministryně, kterým zavelela ke zbourání domu na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice v Praze tím, že ho odmítla zařadit mezi památkově chráněné!
 
Jde o nezodpovědné rozhodnutí, pro které nemá Alena Hanáková nejen podporu z oblasti kultury, ale ani potřebnou politickou legitimitu.  
 
ČSSD je přesvědčena o tom, že ani ministryně v demisi, ani budoucí ministr úřednické vlády Jiří Balvín by neměli své resorty vést stylem „po mně potopa“. Je nutné, aby si zejména nový ministr kultury plně uvědomil roli úřednického kabinetu a fakt, že vláda „odborníků“ neprošla řádnými volbami, nezískala v nich demokratický mandát občanů, a měla by se proto vyvarovat jakýchkoli zásadních rozhodnutí včetně obsazování personálně lukrativních postů.
 
Jiří Balvín by tak zcela jistě měl přehodnotit svůj záměr rychle obsadit šéfa Národní galerie v Praze. Národní galerie není v ohrožení a není proto nutné výběr nového ředitele jakkoli účelově uspěchat. S rozhodnutím by měl přijít ministr, který bude součástí vlády, legitimně zvolené občany v nových volbách.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …