Ivan Přikryl: Loupež Budvaru pod linkou ODS?

06.02.2012 17:00

Byl jsem několik let členem dozorčí rady Budvaru v Budějovicích. Budiž řečeno v úvodu, že to byla honorární, neplacená funkce, dokonce ani náklady na dopravu mi nebyly hrazeny.

Ivan Přikryl: Loupež Budvaru pod linkou ODS?
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Bude se Budějovický Budvar privatizovat?

Jmenoval mě svého času ministr zemědělství Gandalovič. Přiznávám, že je to politik, kterého znám a důvěřuji mu. A asi i on mně. Řekl mi: „Vybral jsem Vás jednak proto, že jste znalý obchodního práva, a také, aby opozice (ČSSD) měla všechny potřebné informace.“ A po několika letech mi přišel doporučený dopis, ve kterém mě ministr zemědělství Fuksa odvolal. Bez slova vysvětlení. No budiž, znám politické hrátky a nijak mě to nepřekvapilo. Ale protestuji proti snaze „někoho“ ukrást Budvar „za bílého dne“.

Co je na Budvaru cenného?

  • Ekonomická situace – firma chce investovat do rozvoje – chce stavět novou část továrny. Má na to peníze z vlastního hospodaření. Chce to někdo „ukrást“?
  • Známka - advokátní kancelář Kříž a Bělina byla supervizorem známkoprávních sporů. Ministerstvo má on-line všechny informace. Tedy ví, jaký je stav desítek soudních sporů.
  • Umění vařit pivo a řídit firmu - jako vždy, ředitel Boček není členem strany. Jakékoliv. Tak chce někdo toto křeslo? Nový ministr čehokoliv, snad průmyslu? Ostuda.

V současné době tak Budějovický Budvar hájí svá historická práva ke svým ochranným známkám před soudními útoky společnosti Anheuser-Busch Inbev ještě ve 22 soudních sporech ve 14 zemích. V období let 2000-2009 bylo definitivně ukončeno 115 soudních sporů a správních řízení před patentovými úřady, z nichž 82 případů skončilo vítězstvím Budějovického Budvaru. Velká většina soudních rozhodnutí tak potvrdila práva Budějovického Budvaru k jeho ochranným známkám.

Na schůzích dozorčí rady se podrobně probírají ekonomické výsledky. Michal Doktor je dobrý ekonom, aby sdělil, že hospodaření je OK. Já se cítím povolán k analýzám právním. Co Petr Bendl sleduje? Jaký model fikce pro média? Jako Vondra v LOMu? Obchoduje?

Je mi líto, ale tato vláda obchodníků se mi nelíbí.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka