Ivo Rottenberg: Jsme zemí netušených možností

18.04.2011 15:40

Zemí, kde se může i niemad stát středem pozornosti.

Ivo Rottenberg: Jsme zemí netušených možností

Zářným příkladem je Kočírovaný Škárka. Díky našemu systému poradců a znalců, se dá zpochybnit i vlastní podpis. To kdysi zkoušeli i na závěti pana Foglara, kde šlo také „jen" o prachy. Nyní se stává středem zájmu Škárka.

Kdo by se chtěl spojovat s Véčkaři, když má nyní možnost popřít i svůj podpis na smlouvách, nota bene, sponzorských. To vlastně zjistil až nyní, když „dostal kopačky". Přece je za Véčka směl podpisovat jen on, první místopředseda. Chápu, že se mu nyní nechce vysvětlovat, proč ty smlouvy sjednával. Sponzor ani „neznal" identitu člověka, který se mu na smlouvu podpisoval? To je opravdu na hlavu. Ani mu nevadí, že ve výroční zprávě smlouvy stvrdil?

To chce týdeník Respekt také znemožnit novou hrou, které se říká mystifikace. Už chápu, proč se nechtějí „také politici" vzdát mandátu, čímž jde hlavně o imunitu, a samozřejmě lehký výdělek. Nyní, když Véčka mohou ve vládě skončit, budou sponzorské dary vracet? Nesplní přece očekávané „výhody" sponzorů?  Třeba ti „sponzoři" byli jen lidé z ulice, které chytil Bárta, dal jim peníze, aby se přihlásili jako sponzoři. Bylo mu asi žinantní přiznat, že vráží peníze do strany sám?!?!. Taky pěkná ptákovina, ale ......

Další taková legrační: Na pozici ministra vnitra je asi hradem „doporučen nestraník". Má to být šéf bezpečnosti prezidentské kanceláře Bureš. Tedy opravdový nestraník. To je řešení jako noha. Školství by mohl řídit Václav Klaus, junior. Také jistě dobře seznámený s oborem. Jen asi netuší, za jakou stranu by tam byl. A co doprava, tu by měl řídit někdo ze Skansky. Nebyly by proto s ní problémy. Dokonce by se oživil gumárenský průmysl, betonáři by to opět rozjeli, prostě idyla.  Gumaři by jistě rádi prodávali pneumatiky za ty zničené na silnicích. Autoservisy by opravovaly vymlácené čepy, poloosy a poškozené náboje kol.  Ideální koloběh peněz.

Čeho se ještě od našich politických mágů dočkáme?

Vyšlo na blogu iDnes

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…