Ivo Strejček: Po Evropské unii zadarmo? Pokus o převychování budoucích voličů!

14.10.2016 9:07

Poslanci Evropského parlamentu přišli s nápadem darovat každému Evropanovi v den jeho osmnáctých narozenin „evropský dárek“: jednoměsíční jízdenku, která mu umožní cestovat po EU železnicích zdarma. Eurokomisařka pro dopravu Violeta Bulc označila tento nápad za „senzační“ a předseda lidovecké frakce v Evropském parlamentu Manfred Weber nadšeně zvolal: „Chceme investovat do toho, aby mladí lidé mohli mít ten zážitek objevovat Evropu“.

Ivo Strejček: Po Evropské unii zadarmo? Pokus o převychování budoucích voličů!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Strejček

S „objevováním Evropy“ však již mají mnozí mladí lidé v různých částech EU, bohužel, své zkušenosti. Pokud v roce 2008 bylo v EU celkem 4,2 milionu mladých nezaměstnaných, v roce 2016 již 5,6 milionů. Míra nezaměstnanosti mladých dosahuje v Řecku hodnoty 47,7 %, ve Španělsku 43,2 % a v Itálii 38,8 %. Příčin, proč tomu tak je, existuje víc, ale zavlečení členských zemí do „báječného“ evropského projektu jednotné měny postavilo generaci dnešních mladých lidí v mnohých zemích EU do obtížně řešitelných životních situací.

Či si snad europoslanci myslí, že nadešel čas, aby osmnáctiletí začali objevovat tu Evropu, která nám v důsledku migrační kolonizace tak rychle mizí před očima a proměňuje se v destabilizovaný a nebezpečný prostor? Té migrace, která promění etnickou strukturu evropských zemí a ve svém důsledku změní mravní a hodnotový rámec kontinentu? Té migrace, kterou právě evropské instituce přátelsky považují za „posílení a obohacení“ Evropy?

Volby do Evropského parlamentu 2019 nejsou až tak vzdálené a z onoho návrhu je patrné jedno: narozeninová jízdenka „zadarmo“ od evropských poslanců, společně s dalšími – již existujícími - mylnými programy (například Erasmus), jsou nákupem budoucích voličů, jsou zoufalými pokusy „předplatit“ a „převychovat“ si ty „mladé“, když už ti „staří“ nad euroelitami zlomili hůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…