Jakub Petruška: Důvod propadů zlata a stříbra? Výroky představitelů FEDu

08.10.2016 14:20

Komentář k poklesu cen zlata v tomto týdnu:

Jakub Petruška: Důvod propadů zlata a stříbra? Výroky představitelů FEDu
Foto: archiv
Popisek: Zlaté cihly, ilustrace

Úterý tohoto týdne se neslo ve znamení prudkého pádu ceny zlata. Za poslední tři měsíce od hlasování o Brexitu nebyla zaznamenána takto nízká úroveň. Tento jednodenní propad se pohyboval kolem 43 $ za unci a cena zlata se dostala pod 1270 $. Došlo k důležitému prolomení hranice podpory, která se týdny udržovala nad klíčovou úrovní 1300 $. Rovněž došlo k výraznému poklesu ceny stříbra, které se dostalo až pod 18 $ za unci. Důvodem těchto propadů byly výroky představitelů FEDu o nutnosti co nejrychlejšího zvýšení úrokových sazeb, což následně vedlo k posílení amerického dolaru.

Tento propad nezůstal bez odezvy ani u českých investorů, kteří již delší dobu s napětím očekávali prolomení již zmíněné důležité hranice podpory 1300 $. Společnost Zlaťáky.cz téměř okamžitě po propadu cen eviduje prudký nárůst poptávky po fyzickém zlatě a stříbře.

Autor je investiční analytik. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…