Jan A. Mařenka: Vládne v USA prezident, nebo Deep state?

22.02.2017 14:45

Jan A. Mařenka konstatuje, že odposlechy politiků - včetně prezidenta - tajnými službami se dostaly v USA do fáze, že se nad nimi už nikdo ani nepozastaví

Jan A. Mařenka: Vládne v USA prezident, nebo Deep state?
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

První velká tisková konference prezidenta USA Donalda Trumpa vyvolala v mainstreamových médiích nebývalý poprask. Mimo jiné proto, že Trumpovo vystoupení bylo brilantní. "On to snad myslí vážně, že nechce začít válku s Ruskem!" volají zděšená média v USA a Evropě. "A co chtěl říct tím, že hrozí jaderný holokaust?"

Za tímto povykem se však ztrácí jedna "drobnost". Během případu odvolání Trumpova poradce Flynna vyšlo najevo, že tajné služby neodposlouchávají jen "nepřátelské" diplomaty, ale i samotného prezidenta USA. A odposlechy pak posílají do médií.

Bílý dům: Napíchnuté sluchátko

Mainstreamová média mezitím do omrzení rozehrávají svou protiputinovskou hru. Jak by také ne. Jsou klíčovou součástí spiknutí, které je nedílnou součástí tamní "demokracie", ale až s příchodem Trumpa bylo přinuceno odhalit svou podstatu.

Povolební zděšení vystřídal hysterický boj, který donutil ukázat dosud skrytým sílám pravou tvář. Média a agentury průzkumů veřejného mínění se zdiskreditovaly již během voleb, nyní jsou na řadě tajné služby, především Národní bezpečnostní agentura (NSA) a Ústřední zpravodajská služba (CIA) – a mnoho dalších jako FBI, NRO, DIA, DEA, SOCOM atd.

Kroky, které CIA podnikla proti novému prezidentovi USA, nehraničí ze zradou, jak uvádí mnohá alternativní média, nýbrž ji přímo ztělesňují. CIA je jádrem tzv. Hlubokého státu (Deep state), skrze který elity rozhodují, mimo jakoukoliv formu dohledu či odpovědnosti, nehledě na to, kdo zrovna jakoby vládne.

Odposlechy Rusů jsou fajn, jiné ne

Na první úrovni dochází k odposlechům ruských dilplomatů proto, že používají nedostatečné krytí (telefony Blackberry). A v očích americké veřejnosti, zpitomělé hollywoodskou produkcí, to vlastně vypadá dobře: Rusové jsou hlupáci, protože se neumějí bránit proti prvotřídní americké technice odposlechů.

Ve druhém patře, které se již ztrácí v mracích mediálního nezájmu, tajné služby neodposlouchávaly "jen" Rusy, ale také Trumpova poradce pro Národní bezpečnost Michaela Flynna. Jak jinak by věděly o jeho telefonátech s diplomaty jiných států? To snad odposlouchávají úplně všechny kromě prezidentova poradce?

Již samotný fakt, že CIA odposlouchává členy prezidentova týmu, by měl stačit, aby byly v této agentuře provedeny radikální personální změny. Je jasné, že výměna ředitele nestačí a že půjde o dlouhý proces, kderý bude skutečnou bitvou kdo s koho.

Kdo tedy vládne Spojeným státům? Zvolený prezident, nebo tajné služby v čele se CIA a NSA, tedy Deep State? Je propojení tajných služeb a médií legálním způsobem ochrany demokracie, nebo důkazem, že žádná demokracie není?

UFO pro Angelu

Podle Trumpova strategického poradce Steva Bannona (portál Breitbart news) je to druhé správně. Tajné služby jdou Trumpovi po krku způsobem, který je obvyklý v totalitních režimech jako metoda likvidace těch, kdo se mu vzepřou.

Breitbart zveřejnil rozhovor s bývalým členem vedení agentury NSA Billem Binleyem. Pracoval pro NSA 30 let, byl tím, čemu se říká "whistleblower", tedy "ten, který píská na píšťalku", tedy ten, kdo chce změnu. Na otázku, zda NSA a CIA odposlouchává prezidenta USA Donalda Trumpa, odpověděl: "Zcela jistě. Jak jinak by média získala podrobnosti telefonického rozhovoru Donalda Trumpa s prezidenty Austrálie a Mexika?"

A Binley pokračuje: "NSA monitoruje všechno. Telefony, e-maily, sociální sítě. Záznamy ukládá do databáze, kam mají přístup lidé ze CIA, FBI a další. Není nad nimi žádná veřejná kontrola."

"Údaje, poskytnuté médiím Edwardem Snowdenem (nyní na útěku v Rusku) jsou zcela pravdivé. NSA nahrává telefonické rozhovory milionů Američanů. Je to šílené. Jde o porušení ústavy, konkrétně 4., 5. a 6. dodatku, týkajících se svobody názoru a práva na soukromí."

Tajné služby USA odposlouchávají (beztrestně) i politiky v zahraničí. Mobil kancléřky Angely Merkelové byl odposloucháván ze zařízení ve skleněné konstrukci na střeše čtyřpatrového velvyslanectví USA na náměstí Pariser Platz v Berlíně, vzdáleném několik metrů od kancléřského úřadu. Konstrukce vypadá jako "když tam přistálo UFO".

Země neomezených možností špiclů

Odposlouchávají tajné služby USA také českého prezidenta? Například z ambasády USA, která je od Pražského hradu také vzdálena jen několik metrů? Vzhledem k tomu, že má prezident Miloš Zeman podobné názory - například na Rusko - jako Donald Trump, je to velmi pravděpodobné.

Amerika je prostě země neomezených možností.

Například možnosti beztrestně odposlouchávat vlastního prezidenta.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …