Jan Campbell: NATO summit a spanilé jízdy...

08.07.2016 18:03

Včas, s typickou britskou pečlivostí, demagogií a vyhrůžkami představila britská vláda Parlamentu 58 stránkový dokument (House of Commons, Number 7640, 4 July 2016). Ten nevěští nic dobrého pro výsledky summitu NATO (8.- 9.7. ve Varšavě) ne proto, že se na summitu bude jednat o batalionech v Pobaltí, migrantech, severní Africe nebo Blízkém Východu. Ale proto, že jednání budou probíhat na báze výmyslů, podobných tomu v britském dokumentu. Jeden ze 4 batalionů NATO v Pobaltí bude britský, sankce proti Rusku a občanům RF mají být s pomocí britského hlasu posíleny a rozšířeny.

Jan Campbell: NATO summit a spanilé jízdy...
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

Británie označuje konání Ruska v Sýrii jako intervenci, začne se aktivně zajímat o Arktiku a Centrální Asii, bude intenzifikovat studia ruského myšlení!? Dokument obsahuje mnoho jiného proto, že prý Rusko mobilizuje, vojensky expanduje, vede již deset let kybernetickou válku se Západem a má atomové zbraně. Dokumentem byl napsán bez podpory reálných dat a skutečností. Jednu skutečnost mluvící proti NATO si dovoluji připomenout. Ruské vojenské vedení dokázalo v posledních letech schopnost přemístit 47 tisíc vojáků během 48 hodin. Nato potřebuje k přesunu 5 tisíc vojáků 4 dny. Pro doplnění a srovnání doporučuji studium referátu Anton Mazura, předneseného během zasedání OSCE ve Vídni, 29. Června 2016 a zveřejněného MZV RF 5.7. 2016. Rozdíly v názorech členů OSCE bude brexit posilovat militarizací britské politiky, a její působení na EU s pomocí NATO. Nevylučuji proto spanilou jízdu po brzkém vzniku NATO-Schengenu, nejen pro drony, včetně ČR.

Pro mnohé čtenáře není zjevné spojení sportu a brexitu.

Dovoluji si připomenout, že již před 18 měsíci zástupce hlavního redaktora časopisu Championat, Evgenij Sljuzanski napsal článek, ve kterém upozorňoval na možnost vyloučení Rusů z OH v Rio. Osobně jsem s obsahem souhlasil, a sklízel ironické úsměvy. Situace účasti Rusů v OH se potvrdila. Situace okolo mistrovství světa ve fotbalu 2018 v RF je podobná. Nehledě na ujišťování prezidenta FIFA Gianni Infantino. Neúčast Rusů v OH způsobilo léčivo meldonium vyráběné v Lotyšsku. Léčivo je určeno pro léčení ischemické choroby srdeční, bylo poprvé licencováno v roce 1976. Všichni, kdo chtěl, o něm dobře věděli. I to, že se léčivo léta používalo u sportovců SSSR, po té i RF, a také pro zlepšení regenerace a výdrže vojáků ve válce v Afghánistánu. Nehledě na uvedené, antidopingová agentura WADA zařadila meldonium mezi zakázané látky až v září 2015 s platností od 1. ledna 2016. Stalo se tak na základě zpolitizovaného rozhodnutí, zrady ruských úředníků v kontextu sankcí pro Rusku. Proto WADA použila přiznání tenistky Marie Šarapovové, prožívající v USA. Pozoruhodné je couvání WADA ve věci meldonium po té, co propagandistický útok a způsobená škoda splnily svůj účel. Meldonium není dnes tím, čím bylo v září 2015. Dostali jsme se tak konečně i na poli sportu do situace podobné té v politicko - vojenské: koná se bez práva a důkazu. Proto je dnes prakticky všechno možné. Logika politických a vojenských událostí mi dovoluje si představit, že mistrovství světa ve fotbalu v RF se může stát ruinou. Německý film o dopingu v Rusku z 8.6. zapůsobil, i když jeho autor se později v interview přiznal k falšování. Podobně je tomu se stížnostmi britské agentury UKADA.

Ta za šest měsíců intenzivní práce v Rusku našla celkem 49 pozitivních výsledků, z nich 47 s použitím dnes již akceptovatelného meldonia! Přesto zasedání IAAF ve Vídni 17. června t.r. potvrdilo, že Rusko nesplnilo podmínky pro účast. Proto přijde ke slovu MOK v tandemu s ASOIF a AIOWF, a v neposlední řadě 15.7. referát profesora Richard H. McLarena vypracovaný pro WADA. Té pomáhají ruští uprchlíci žijící v USA Dr. Grigory Rodchenkov a whistleblower Vitaly Stepanov. Jsem zvědav, zda je uvidí Interpol, který je má (mít) v hledáčku. Samozřejmě nevím, co je napsáno ve smlouvě o provedení mistrovství světa ve fotbalu v RF v 2018. Formulace 16. odstavce ústavy FIFA mi ale dovoluje vyjádřit možnost, že FIFA se bude do poslední chvíle zdráhat vzít RF mistrovství světa. Současně může být FIFA dotlačena k tzv. dočasnému pozastavení členství RFA až do vyjasnění, kvůli vážnému narušení svých povinností. Řetězec zkorumpovaných mezinárodních sportovních organizací a jejich úředníků je dlouhá léta pod lupou USA a může usmrtit jeden z největších sportovně -politických projektů prezidenta Putina. Proto očekávám akce UK proti Rusku během jednání o brexitu a vyjasnění situace na podzim t.r., případně během parlamentních voleb v Rusku. 

Mezitím se fotbaloví fanoušci mohou podívat na webovou stránku FIFA, kde jsou uvedeny ceny (od 220 USD) a kategorie vstupenek a začít dělat kalkulaci návštěvy v Rusku šampionátu. Dva fotbaloví reprezentanti RF, Alexandr Kokorin a Pavel Mamajev se svými manželkami se mohou podívat do věštecké koule. Oslavovat po výkonu ve Francii v jednom z klubů v Monaku, Twiga, s pomocí DJ, syna ex-prezidenta Sarkozyho, s účtem 250 tisíc Euro za 500 láhví šampaňského, si mohou dovolit pouze nenapravitelní, kterým by měla zakázaná jakákoliv účast v profesionálním sportu, především v reprezentaci Ruské federace a nařízena důkladná daňová prověrka, včetně všech úředníků ministerstva sportu RF. Odsouzení argentinského fotbalisty Lionel Messi (1987) a jeho otce do vězení by mělo být příkladem pro Rusko jak vést ke konci spanilé jízdy nejenom pomatených fotbalových hvězd.

Mezi pomatené patří i 28 absolventů Akademie FSB. Ti si také organizovali oslavu: formou spanilé jízdy po Moskvě. Prý v zapůjčených Mercedes-džípech. Proto očekávám analogickou prověrku a tresty vedoucích akademie a účastníků uvedené oslavy. Spanilá jízda, stejně jako neakceptovatelné hýření penězi v Monaku totiž dokazují propad výchovného procesu mladých sportovců a profesionálů, slabost vedení a přitažlivost mladých k drahým, a status potvrzujícím věcem. 28 zveřejněných obličejů Rusů vzdělávaných pro práci v utajení, ke štěstí bez praktické zkušenosti, doporučuji použít jako lákadlo, s jehož pomocí by se mohl chytit nějaký západní špion s inteligencí odpovídající absolventům-účastníkům spanilé jízdy. Vedení akademie, které muselo o organizaci oslavy-jízdy vědět, by mělo odjet na delší neplacenou brigádu na Dálný východ. Zmiňuji se o jízdě absolventů akademie FSB, protože zapadá do obrazu, ve kterém například bývalý spolupracovník FSB se stal gubernátorem, zpronevěřil milióny, včetně realizace umění na dobu určitou za státní peníze, uprchl do USA, aby konečně nemusel žít mezi Rusy. Pro Putina to znamená potvrzení, že největším opravdovým nebezpečím pro Rusko a jeho osobu není Západ v současném stavu, čekající na svou příležitost, ale pomatení bohatí, zhýčkaní oligarchové a zkorumpovaní úředníci-zrádci v jeho blízkosti, kteří budou v pravou chvíli vždy ochotni prodat šéfa bez ohledu na zájmy Ruské federace a milióny poctivých lidí.

Věřím, že umbra brexitu proto zasáhne vládní paláce nejenom v Londýně a Bruselu, ale i v Kremlu a Pekingu. Souhlasu netřeba. 

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…