Jan Campbell: Otázky po podpisu

11.08.2017 8:53

Lázeňská lektura nového amerického zákona o sankcích proti Rusku dovoluje tvrdit, že obsah zákona je bezprecedentní z mnoha důvodů. Některé z nich jsem již popsal v posledních příspěvcích, dnes formuluji tři otázky z mnoha, které nabízí část obsahu zákona.

Jan Campbell: Otázky po podpisu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Campbell

1) Je klec, do které se dostal prezident DJT s pomocí establishmentu dostatečně silná, aby dovolila iniciovat impeachment prezidenta. 2) Dovolí pobyt v kleci DJT pokračovat v transformaci bankovního a finančního sektoru? 3) Jaké možnosti nabízí klec DJT ve vztahu k EU a NATO?

Odpověď na první otázku nabízí sám zákon o sankcích, následné ustanovení jury speciálním prokurátorem, jejímž úkolem je vynést rozsudek a vojenským establishmentem kalkulované vyprovokování a využití slabosti narcistů – obchodníků typu DJT, používajících určitou výrazovou a sdělovací formu. Ano, klec je bezpochybně dostatečně silná aby dovolila připravit a iniciovat proces impeachmentu. Současně nabízí tři hlavní otázky: 1) Jaká bude reakce DJT až bude oficiálně seznámen s dokumentem obsahujícím komplexní informaci o ruských osobách, financích, jejich objemu a lokalitách, kde se nacházejí. O jejich vazbách na kremelskou administraci a přímo na prezidenta Putina. Lhůta 6 měsíců běží, a končí v lednu 2018. 2) Jaká bude reakce DJT až se ukáže, že válku s KLDR nezačne, nebo válku začne. c) Jaká bude reakce DJT a jeho týmu a podporovatelů až bude oficiálně vyhlášen začátek impeachmentu?

Odpověď nabízí krátká úvaha. Jakmile DJT bude mít k dispozici dokument týkající se Rusů, jejich financí a lokalit, kde se nacházejí, bude muset konat. Jak by ale nekonal, proces odcizení USA od Ruska se urychlí. Neudeří-li DJT na KLDR, protože nebude chtít, nebo nebude moci, na základě rozporuplných analýz a rad, bude US medii patříčně označen. Udeří li, stane se formálně velitelem války, jejíž výsledek je jasný: USA budou ještě více izolovány ve světě, ztratí spojence v Jižní Koreji, Japonsku a Taiwanu. Dojde k transformaci vztahu RF – ČLR a tím k oddálení války mezi USA a ČLR. Pokračování v hrozbách bez útoku na KLDR bude v USA znamenat slabost DJT. Narcistickým křičením a formulacemi, jako například nikde ve světě viděným ohneň a zlem (fire and fury) se nabízí srovnání s příslovím: Pokud si se změnil na ovci, nediv se, že po tobě slídí vlci. Vycházejíc ze smyslu zákona, sankcí a podstaty národního zájmu USA, pobyt v kleci dovoluje DJT pokračovat v transformaci bankovního a finančního sektoru s nepopiratelným přímým následkem pro ruský bankovní, finanční a hospodářsky systém. Nejenom proto, že zákon a sankce mají za cíl kriticky oslabit Rusko, ale i proto, že prodloužení života USD je možné pouze na úkor slabého Ruska, zrušení současného US dolaru a dluhu. S tím bude spjato vyzvání věřitelů si přijet pro peníze do USA, dohodnout se, nebo očekávat ne jenom regionální válku.

Oslabení Ruska, nebo změnu – hospodářského a politického systému, nelze vyloučit, vezmu li v úvahu historii Ruska posledních 100 let, skutečnost, že nelze vyloučit možnost novodobé revoluce a neznalost případného následníka prezidenta Putina. Jedním z mála realných důvodů proč jsem optimista, je příklad Sýrie. Tam muselo Rusko začít plnit smlouvu ještě jako hospodířsky slabé, pod sankcemi a veřejně vojensky podceněné a neorganizované. Dnes víme, že duo Putin a Šojgu překvapili Západ. Ten dnes s Ruskem plně počítá. Přesto zrušení současného US dolaru a dluhu USA nelze vyloučit. Zadlužení dosahuje nekontrolovatelného objemu. Již povrchní znalost historie rodu Medici, začínaje Giovanni di Bicci de Medici (1360- 1429) a konče smrtí Gian Gastone (1671 – 1737) dovoluje srovnání, jehož výsledek mluví pro zrušení současného US dolaru. Proč? Nikdo z klíčových věřitelů (Japonsko, ČLR, RF) nepojede do USA pro své peníze, nikdo z klíčových věřitelů nemá na boj s největším dlužníkem světa (USA). Stav světa se mimo jiné velmi podobá stavu Itálie té doby a Medici (bez námořního vojska): Na necelých 50 000 obyvatel připadalo nejméně 7 tisíc prostitutek, v nichž většina pracovala s papežskou licencí. Skoro stejně jako prostitutek bylo i profesionálních zločinců. Většina z nich se vyhnula trestu pomocí úplatků. Sám nešťastný Gian Gastone, dávno před dnešními LGTB parádami, se rozptyloval se svým miláčkem v Praze, miloval se s chudými studenty a výrostky z ulice, karbanil, opíjel se. Na druhé straně, USA nejsou na opravdovou válku s RF, ČLR a KLDR připraveny a finančně schopny. Šance jakéhokoliv věřitele si vzít své peníze v USA jsou přesto rovny nule.

Druhá strana úvahy obsahuje prohlášení kandidáta DJT z 23. února 2016. DJT vyzval ke komplexnímu auditu FED, protože je přesvědčen, že bublina, kterou vytvořil FED, hrozí americkému hospodářství, včetně bankrotu. Prohlášení DJT má vícerozměrný význam. Vlastníci fiktivních peněz, spaste se, co nejdříve, jak jenom můžete! Ostatním bude konec nadvlády US dolaru oznamovat sebevražda vysoce postaveného úředníka FED, nebo společnosti vlastnící budovu, kde sídlí FED. DJT bude v téže den přinucem ohlásit oficállní audit FED. Potká li DJT stejný osud jako JFK po podepsání příkazu číslo 11110 (v 1963) zavazujícího MF vzít na uzdu FED, nevím. Za to vím, co obsahuje Federal Reserve Act 251, hlava 6, 38, z 23. prosince 1913, a co to znamená. Jestliže se hroutí základní rezevní měna, na pomoc musí přijít ostatní rezervní měny a zlato. Problém je však v tom, že rezevní měny, včetně Euro, Yen, CH frank jsou zabezpečeny US dolarem a americkými dluhopisy. Jenom část zlata se nenachází u jeho vlastníků. Zbatek je v USA nebo jinde.Kromě toho se vypisuje cena zlata v US dolarech. V den vyhlášení auditu FED, s DJT nebo bez něho, CB budou přecházet na tzv. zlatý standart. Mnohé CB budou zestátněny, některé přejdou do nucené správy. V této situaci se budou radovat silní, včetně Rothschild & Co. Je nutné si uvědomit, že do Co (company) patří například bratři Koch, nejbohatší indistrialisté USA, přátelé DJT. Dolary FED budou v oběhu za diskontovanou cenu, americké dluhopisy budou platné, jejich mobilita omezena, ale jejich cena bude záviset od ceny zlata. Dobrá rada nad zlato!

V kontextu napsaného se také nabízí srovnání hlavních finančních dynastií, plutokratů: Rockefeller a Rothschild. Zpětný pohled na jejich chování a jednání během posledních let se velmi liší.V čem? Především v tom, že Rothschild neakceptoval tzv. kvantitativní uvolňování zavedené FED, žádná z jeho bank nebo strategických společností vlastněných nebo majoritně spoluvlastněných nezkrachovala. Je veřejným tajemstvím, že Rothschild je investičně silně angažován v Rusku. Jenom málokdo ví, jak. Kromě toho celá řada evropských politických loutek, včetně francouzského prezidenta Marcona, se bez souhlasu Rothschildů ani nehne. A tím jsem opět u Ruska, jeho CB a výzev, jejichž řešení nebude lehké a nelze je odkládat.

V jednom z posledních příspěvků jsem téměř jasnovidecky zmiňoval možnost návratu amerických dluhopisů. Tenkrát jsem se nezmiňoval o návrhu prezidenta Putina z roku 2000 zestátnit CB RF, ani o 4 roky staré podpoře mluvčí Senátu RF Valentině Matvijenko, ani o nedávné hrozbě MZV RF zabalené v diplomatické řeči.Vkaždém případě očekávám, že již první zmražení ruských mezinárodních rezev, podobně kako tomu bylo v případě Iránu, Lýbie, Sýrie, dnes KLDR, způsobí automaticky zestátnění CB RF. Že by Kreml nebyl připraven, nevěřím. Pokračování ruské rulety v podobě nákupu amerických dluhopisů nikdo z vedení CB a Ruska totiž nepřežije. Otázka dne není jenom o prestiži nebo o formě vztahů mezi USA a RF, ale o výzanmném množstí peněz. Minimálně ¼ rezerv RF je v USA. V době, kdy církev nám dokázala transferovat víru do peněz, lze předpokládat, že po případném utěku do USA, pan Vasilij Pozdyšev a jemu podobní v klidu neumřou. Připomínám: 1) K prvnímu zmražení ruských mezinárodních rezerv došlo v září 2013. 2) RF je v novém zákoně o sankcích označena jako agresor. 3) Riziko koupě čehokoli, se hodnotí před nákupem. Poslední koupí se objem amerických dluhopisů ve vlastnictví RF podstatně zvětšil. To indikuje neprofesionalitu analytiků, absenci loajality k rodné zemi u vedení CB reprezentovanou paní Elvirou Nabiulinou, možnáitrestní čin. Nechci se vměšovat do vnitřní politiky RF, nebo dokonce radit, ale s ohledem na nový americký zákon, paní Nabiulina by měla odstoupit, nebo být neprodlenně uvolněna. Dovedu si představit, že efekt by byl mnohem větší, než vyhoštění několika diplomatů. Tak i tak Rusko musí řešit tři úkoly: 1) snížit zahraniční investice, které od dob Gajdara prakticky udržovaly a rozvíjely ruské hospodářství, a financovat hospodářský rozovj z omezených vlastních zdrojů a rezerv, z nichž minimálně ¼ může být ztracena. 2) Proti miliardám USD ruských oligarchů, které budou pod americkým mikroskopem oficiálně od ledna 2018, musí stát možnosti Kremlu, kompenzovat případnou ztrátu z dluhopisů, jiným, zatím široké veřejnosti neznámým způsobem, nebo zákonem, který navrhuje poradce prezidenta Sergej Glazjev (s nímž zcela souhlasím) zakazující Rusům kupovat americké dluhopisy. 3) Kreml musí udělat vše, aby se vrátila důvěra Rusů k rublu. Ta závisí především od stability a předvídatelnsoti, a je předpokladem bezpečného startu de-dolarizace společnosti.

V žádném případě se nelze spoléhat na neochotu USA ztratit důvěru u věřitelů. Za USD nenese americká vláda žádnou právní odpovědnost. V žádném případě také nelze očekávat, že Kreml bude jednat jako Německo v prosinci 1941. Tehdy, po zmražení německých rezerv, nezákonném arestu obchodní námořní flotily a dalších nezákonných akcích USA, Německo vyhlásilo válku USA. V kontextu napsaného, anylýzy pozice ČLR a dalších států, nemožnosti EU a NATO vyhlásit USA válku, nelze vyloučit, že američtí Demokraté propustí šanci na impeachment DJT. Logickým vývodem je, že prezident DJT i v takové situaci může očekávat pomoc od Rothschid & Co. S takovou pomocí by se mohl DJT dostat k roli při strukturování nového nadnárodního bankovního a finančního systému americké a evropské plutokracie. Tím jsem se dostal k Evropě a třetí otázce. Vidím počet znaků. Proto odpověď bude krátká.

Klec, do které musel DJT chtě nechtěně vstoupit, jestliže chce být alespoň na čas prezidentem, se ukazuje promyšleným produktem. Zákon totiž nikde přímo nezmiňuje Evropu. Co to znamená? DJT má právo udělovat sankce proti spolupracujím v různých formách a oblastech s RF, Iránem a KLDR.To znamená pro obchodníka DJT možnost tzv. leverage.Hrozbu sankcí uplatní u slabších a politiku neovlivňujících subjektů, hrozbu sankcí silným a politiku ovlivňujícím transformuje do vydírání a prosazení členského příspěvku do NATO ve výši nejméně 2%HDP. Případným ústupkem členů NATO tak DJT zajistí americkému vojenskému průmyslu dlouhodobý příjem, daleko převyšující výhody ze sankcí, upevní závislost EU a NATO na USA, a prodlouží život US dolaru. Takto viděno, jsou diskuze o demokracii, volebních kampaních, skandálu s vejci, ale i Čapím hnízdě, institutech pravdy a rusofobii druhořadé. Je nutné si uvědomit, že nemáme ani diktaturu, to jest stát, kde se všichni bojí jednoho, a jeden všech (Franz Kafka). Že v době, kdy DJT vyhlašuje mimořádný stav v USA kvůli epidemii opoidu, látky schopné vázat se na opioidní receptory, nacházející se zejména v centrálním nervovém systému, a mnozí si stěžují na nedostatek peněz, a málokdo na nedostatek selského rozumu, je vhodné se seznámit s jednou modliteb Rabbiho Michla ze Zljučeva: Otče nebeský! Mám jenom jednu prosbu: nedovol mi používat rozum proti jistotě. Souhlasu netřeba.

Jan Campbell

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…